Paravinja ne priznaje hrvatski sud, traži zaštitu Europskog suda

Foto: FAH

DRAGAN PARAVINJA otkazao je svojoj braniteljici Ankici Giljanović. Sam je podnio žalbu na produljenje pritvora. Tvrdi da je nevin, neosnovano optužen. Žali se da ga maltretiraju u zatvoru. Još je u zatvoru u Zagrebu, na sjednicu vijeća u Splitu o produljenju pritvora nije dolazio, a u žalbi je poručio da ga ne interesira ni novo, treće po redu, suđenje za ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić.

Dvaput je u Šibeniku osuđen na 40 godina zatvora, no Vrhovni sud ukinuo je obje presude te naložio novo suđenje. Odvjetnik Vinko Ljubičić, zastupnik obitelji Bilić, smatra da se presuda nije trebala ukidati i da se u novom postupku ništa novo značajno neće otkriti.

Traži zaštitu Europskog suda

Paravinja je inače u svojoj žalbi naveo kako ne priznaje hrvatski sud te da traži zaštitu od Europskog suda. U pritvoru inače zbog slučaja Bilić može biti do 16. studenog iduće godine, no sve ako se postupak do tada pravomoćno ne okonča, neće na slobodu jer mora odslužiti pet godina zatvora zbog pokušaja silovanja stoperice u Omišu.

Suđenje je prebačeno u Split jer u Šibeniku više nisu imali sudaca za mladež koji nisu bili uključeni u rad na ovom slučaju. Predmet je u Splitu zadužio sudac Damir Romac. Pripremno ročište misli zakazati do kraja godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.