Pašman uklonio bespravno izgrađene objekte na svjetski poznatom otočiću Galešnjaku

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Općina Pašman uklonila je bespravnu gradnju na svjetski poznatom srcolikom otoku Galešnjaku u Pašmanskom kanalu, uklonjene su napunjene vreće položene u more u pravokutnom obliku kao priprema za gradnju pristaništa.

U priopćenju, objavljenom na portalu otokpasman.hr, navodi se da je Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja Eko-Zadar putem Zelenog telefona sredinom ožujka zaprimila prijavu o započetoj bespravnoj gradnji pristaništa na istočnoj obali Galešnjaka, ispred katastarske čestice 5682 Katastarske općine Pašman.

Na spornoj lokaciji zamijećene su napunjene vreće položene u more u pravokutnom obliku kao priprema za gradnju pristaništa. a na jednom dijelu iz vreća su virile metalne šipke. Riječ je o divljoj obali gdje ljeti sidri najviše nautičara.

Ako se počinitelj pronađe, tražit će se nadoknada troškova uklanjanja

Eko Zadar pismenim je putem bespravnu gradnju prijavio općini Pašman, koja je uklonila započetu gradnju i vratila sve u prvobitno stanje. Općina Pašman, u suradnji s ostalim nadležnim ustanovama, u ovom je slučaju odmah po dojavi brzo reagirala tako da je o svom trošku angažirala izvođača radova te kompletno uklonila započetu bespravnu gradnju, izjavio je općinski načelnik Krešimir Ćosić.

Dodao je da su stupanjem na snagu novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama postroženi propisi o zaštiti pomorskog dobra. Ako se počinitelj pronađe, tražit će se nadoknada troškova uklanjanja bespravne građevine. Smatram da je takvo ponašanje pojedinaca neprihvatljivo i nadam da se u budućnosti neće ponavljati, poručio je Ćosić.

Lučka kapetanija Zadar je po službenoj dužnosti prijavu o bespravnoj gradnji proslijedila Državnom odvjetništvu, koje je angažiralo krimi policiju radi pronalaska počinitelja kaznenog djela te su započete izvidne radnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.