Osuđeni pedofil iz Slavonije kaznu služio u udruzi za djecu s posebnim potrebama

Ilustracija: EPA

MUŠKARAC iz Slavonije, koji je osuđen za seksualno zlostavljanje 10-godišnje pokćerke, kažnjen je radom za opće dobro, i to u udruzi za rad s djecom s posebnim potrebama u jednom slavonskom gradu, a tamo ga je poslao Probacijski ured Ministarstva pravosuđa u Osijeku.

Kako je objavio 24sata, osuđeni pedofil tamo je nekoliko mjeseci obavljao fizičke poslove, poput košenja trave, popravljanja ograde i bojenja sprava za igranje u zabavno-edukativnom parku izgrađenom isključivo za rad s djecom s posebnim potrebama.

Kazna preinačena u rad za opće dobro

Pedofil je u sudskom postupku kažnjen s 11 mjeseci zatvora, ali mu je kazna preinačena u rad za opće dobro. Osuđen je jer je na ljeto 2018. u kupaonicu sakrio svoj mobitel kako bi snimao 10-godišnju kćer svoje supruge. Također je nekoliko mjeseci ulazio u njezinu sobu tijekom noći i spolno ju je uznemiravao dok je spavala. Djevojčica se jednom probudila i sve ispričala majci, koja je odmah sve prijavila policiji.

"Očito je došlo do greške"

 

Ministar Malenica danas je novinarima rekao kako je očito došlo do greške te da će sve ispitati. Na pitanje je li takvo nešto zakonski nemoguće, rekao je da ne zna, ali da je svakako potrebno vidjeti je li to sistemska greška te ako je, treba mijenjati zakon.

"Uvijek je odgovornost na probacijskom uredu. Očito je došlo do greške, teško mi je to shvatiti", rekao je Malenica.

"To je neshvatljivo i neprihvatljivo, smatram da takva osoba nije trebala biti upućena u tu udrugu", izjavio je Malenica i najavio mjere kako se to ne bi ponovilo.

"U internom postupku utvrdit ćemo što se dogodilo, utvrditi odgovornost i ako je potrebno, sankcionirati određene osobe", kazao je.

Uskoro opširnije

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.