Pernar dobio skupi sat od katarskog emira: "Hvala mu, Bog ga blagoslovio"

Foto: Hina, Facebook/Ivan Pernar

SABORSKI zastupnik Živog zida Ivan Pernar danas se na Facebooku pohvalio skupocjenim poklonom od katarskog emira Tamima bin Hamad al Thanija.

Riječ je o istom onom šeiku koji je u službenom posjetu Hrvatskoj bio prije desetak dana kada su ga, koliko je poznato, primili i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković.

Pernar je od emira na poklon dobio skupocjeni sat marke Chopard, koja se na njihovim stranicama prodaje za više od tri tisuće eura. 

Fotografiju sata Pernar je objavio na svojoj Facebook stranici uz komentar: "Hvala katarskom emiru, Bog ga blagoslovio!"

Pernar prekršio zakon?

Pernar inače kao saborski zastupnik spada među dužnosnike koji ne smiju primati poklone iznad 500 kuna, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, što bi značilo da je Pernar primanjem skupocjenog sata prekršio zakon. 

"Dužnosnik smije zadržati samo dar simbolične vrijednosti i to najviše u vrijednosti do 500,00 kuna od istog darovatelja", stoji u trećem stavku članka 11 Zakona o sprečavanju sukoba interesa, dok se u petom stavku dodaje da su darovi protokolarne naravi koji prelaze iznos od 500,00 kuna, te ostali darovi koje dužnosnik ne zadrži kada na to ima pravo, vlasništvo Republike Hrvatske.

Pernar se, nakon prve objave u kojoj je zatražio Božji blagoslov za emira koji mu je poklonio skupocjeni sat te mu zahvalio, ponovno oglasio na svom Facebooku. 

Pernar: Katarski emir me poštuje za razliku od klošara koji me blate po medijima

"Meni sat ne znači ništa, ali gesta katarskog emira znači puno, on je njom pokazao da me cijeni i ja taj sat mogu vratit njemu, proslijedit državi, poklonit beskućniku na ulici ili nešto četvrto.

Potpuno mi je svejedno, bitno mi je samo da javnost zna da postoje ljudi u svijetu koji me ne smatraju malim mišem kao što to smatra naš premijer ili budalom koja ne zna što priča, a što tvrde korumpirani hrvatski mediji.

Kako mi narede nadležna tijela, ja ću tako postupit sa satom, na srcu mi je samo da javnost zna da me katarski emir poštuje za razliku od klošara koji me blate po medijima", napisao je Pernar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.