Pernar ima veliku objavu o Bunjcu, opisao zašto je puklo između njih

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

IVAN Pernar koji će na izbore sa Živim zidom, nakon što se pred kamerama izmirio s predsjednikom te stranke koju je prošle godine napustio, na Facebooku je napisao podugačku objavu o Branimiru Bunjcu, također bivšem živozidašu s kojim je osnovao novu stranku - Stranku Ivana Pernara, da bi sada između njih dvojice došlo do raskola. 

Pernar je napisao da ga je Bunjac izdao, a opisao je i kronologiju događaja, barem onako kako je on vidi. 

Pernarovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

Pernar: Moram objasniti zašto Bunjac nije dio koalicije

"Moram objasniti zašto Bunjac nije dio koalicije, ali prije toga moram objasniti zašto je i u kojim uvjetima došlo do raskola u Živom zidu.

S moje strane sukob nije bio oko mandata u Europskom parlamentu jer mene na toj listi nije niti bilo.

Sukob je zapravo s moje strane bio primarno oko načina na koji se stranku vodilo, međutim, s Bunjčeve strane predmet spora je bio primarno taj mandat.

Zbog toga jer nije htio prepustit mandat u EP Lukaniću, Palfi mu je htjela oduzet mandat u Saboru jer je originalno pripadao njoj. Međutim, ja sam stao u Bunjčevu zaštitu i rekao sam da se to nipošto ne smije dogoditi jer ako se Bunjca makne iz Sabora da će bit stvorena velika politička šteta za organizaciju.

Pritom sam jasno dao do znanja da ako će Palfi njemu uzet mandat da i ja izlazim iz Živog zida, odnosno da ću mu čuvati leđa i neću dozvoliti da se to dogodi.

Cilj mi je bio na neki način spriječiti Palfino postupanje koje sam smatrao štetnim za stranku. Dakle, nisam imao namjeru toliko zaštitit Bunjca, koliko mi je bilo stalo do toga da se ne uništi rejting stranke.

S druge strane kakva god Palfi bila, mislio sam da nije toliko "luda" da se odvaži maknuti iz stranke i Bunjca i mene.

Uslijedio je šok kad sam shvatio da Palfi ide do kraja, tada sam rekao Bunjcu da u slučaju da mu Palfi ide uzet mandat, da ću održati svoju riječ i napustit stranku, a s druge strane, rekao sam mu da se moramo držati zajedno nakon izlaska jer smo pojedinačno oboje preslabi i on se s tim složio.

Bit svega je da stranku nisam napustio radi svog ega nego jer sam vidio da cijela priča ide u krivom smjeru.

E sad što se događa, ja s Bunjcem izlazim iz Živog zida i osnivamo zajedno Stranku Ivana Pernara.

Međutim, u jednom trenutku Bunjac odlučuje okrenuti meni leđa optužujući me da vodim "neozbiljnu" politiku.

Pritom drugim članovima govori protiv mene i odvlači ih iz stranke koju smo zajedno osnovali. Tim potezom zapravo ruši naš dogovor i izigrava mene. Vjerojatno je smatrao da se dogovora mora držati samo onoliko dugo koliko to njemu odgovara. Pogazivši svoju riječ izgubio je moje povjerenje i poštovanje.

Što se dalje događa - dolaze parlamentarni izbori i ulazim u pregovore sa Živim zidom. Budući da Bunjac nije dio moje stranke jer mi je okrenuo leđa, ja nisam tražio da on bude na zajedničkoj listi. Ako je solo igrač neka se sam snalazi.

Bunjac potom izlazi na izbore sa svima nama nepoznatom strankom i za pad rejtinga Živog zida optužuje među ostalima i mene koji sam mu:

1. Čuvao leđa kad su ga htjeli izbacit
2. Napustio Živi zid kad su to odlučili napravit sukladno prethodnom dogovoru
3. Osnovao novu stranku zajedno s njim sukladno prethodnom dogovoru

Na moje postupanje prema njemu uzvratio je

1. Tako da je napustio stranku koju smo osnovali
2. Okretao članove protiv mene
3. Dan danas piše javno protiv mene i proziva me

Međutim, za to što Bunjac nije dio zajedničke priče nisam kriv ni ja, ni Palfi, a nije ni Sinčić. Kriv si je on sam jer se nije držao dogovora kojeg je imao samnom. Da ga se držao danas bi bio dio zajedničke priče.

To što on sada sipa žuč je potez očajnika, ako misli da će tom strategijom ostvarit uspjeh na izborima nek mu je sa srećom."

Pročitajte više