Pernarovom prijatelju i teoretičaru zavjera zabranjen ulaz u Australiju

Foto: Sanjin Strukić/ Pixsell

BRITANSKOM autoru i vjerojatno najpoznatijem svjetskom teoretičaru zavjera Davidu Ickeu (66) zabranjen je ulazak u Australiju. 

Icke je trebao u Australiji održati turneju predavanja od 1. ožujka, no viza mu je poništena. 

>> OD CJEPIVA DO MASONA Slavni teoretičar zavjera savršeno bi se uklopio u Hrvatski sabor

Ovaj bivši sportski novinar, kojeg kritičari optužuju za antisemitizam, rekao je da je australska vlada "uvrijedila svakog australskog muškarca, ženu i dijete" poništavanjem njegove vize, prenosi Associated Press. 

Imigracijski ministar David Coleman odbio je komentirati zabranu ulaska Ickeu uz obrazloženje da ne komentira pojedinačne slučajeve.

Odbijen mu ulaz zbog antisemitskih stavova?

Međutim, poznato je da australskim posjetiteljima vize mogu biti odbijene ako postoji rizik da će "ocrnjivati segment australske zajednice" ili "poticati razdor". 

Usto, kako javlja Guardian, australski laburisti su početkom ovog mjeseca zatražili od Colemana da zabrani Ickeu ulazak zbog njegovih "ekstremno antisemitskih stavova, uključujući kampanju da se poricanje Holokausta počne predavati u školama".

Icke je, naravno, najbolje poznat po teoriji da svijetom vlada kabala divovskih guštera koji mogu poprimiti ljudsko obličje i hrane se ljudskom energijom. No ta teorija zavjere isprepletena je s onom klasičnom – o Židovima koji upravljaju svijetom.

Prema britanskoj Antidefamacijskoj komisiji, Icke tvrdi da "roščildovski cionisti" imaju tajnu globalnu dominaciju i da je su Židovi, među ostalim, financirali prekoatlantsku trgovinu robovima, Hitlera i neonacističke organizacije, izazvali financijsku krizu i režirali terorističke napade na SAD 11. rujna. U svojoj knjizi Istina će vas osloboditi, Icke govori pozitivno o antisemitskoj krivotvorini Protokoli sionskih mudraca, ali ih naziva Protokoli iluminata "kako bi izbjegao naglasak na Židove" i naziva Talmud "jednim od najužasnije rasističkih dokumenata na planetu": 

Sigurnosni trust zajednice, humanitarna zaklada uspostavljena da zaštiti židovsku zajednicu u Velikoj Britaniji, opisala je Ickea kao "suštinskog propovjednika mržnje sa spinom iz 21. stoljeća na vrlo staru antisemitsku teoriju zavjere".

Icke s Pernarom zamalo ušao u Hrvatski sabor, ali je zaboravio osobnu

Icke, koji je zadnji put bio na turneji u Australiji 2016., objavio je priopćenje u kojem tvrdi da se protiv njega vodi "kampanja klevete od strane političara koji su slušali specijalne interesne grupe koje pokušavaju diskreditirati njegova uvjerenja" te da "nije antisemit, nije poricatelj Holokausta i ne želi da se poricanje Holokausta počne predavati u školama". Dodao je da je ministar Coleman "također uključio njegove poglede na cijepljenje i globalno zatopljenje kao razloge za poništavanje vize".

>> Pernarove laži nisu ni slučajnost ni puka glupost

Podsjetimo, Icke je više puta držao predavanja u Hrvatskoj, gdje su njegove knjige vrlo popularne. A posljednji put je zamalo posjetio i Hrvatski sabor (na kraju nije imao osobne dokumente pa nije mogao ući), i to na poziv saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara – inače još jednog teoretičara zavjere koji tvrdi da iluminati, masoni i "cionisti" vladaju svijetom, da su mediji pod kontrolom istih, protivi se cjepivima, sumnja u globalno zatopljenje i evoluciju i promiče brojne druge pseudoznanstvene tvrdnje i "alternativne činjenice" o svemu, od SAD-a preko migranata do vitamina C. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.