KORONAVIRUS U SVIJETU

Peru sedmi u svijetu po broju zaraženih koronavirusom, zaraženo je 240 tisuća ljudi

Ilustracija: EPA

PERU je zabilježio više od 240.000 ukupno zaraženih osoba koronavirusom, nadmašivši time i teško pogođenu Italiju, izvijestila je vlada te južnoameričke države.

Peru je, nakon što se pandemija pojavila početkom ožujka, brzo zatvorio svoje građane u karantenu. No slučajevi zaraze koronavirusom su ipak eksplodirali u svibnju, dostižući i više od osam tisuća novozaraženih osoba dnevno krajem mjeseca. Od te bolesti umrlo je više sedam tisuća Peruanaca, izvijestila je vlada.

Peru ima drugi najveći broj potvrđenih slučajeva covida-19 u Latinskoj Americi, iza Brazila, i sedmi najveći na svijetu.

Amerika je postala epicentar globalnog izbijanja koronavirusa te je zabilježila gotovo četiri milijuna infekcija i 204.000 smrti. Peru, Čile i Brazil posebno su teško stradali posljednjih tjedana.

Vlada u Peruu produžila je karantenu do 30. lipnja, jer u nekim regijama i dalje raste broj zaraženih. Jučer su zabilježena 3752 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.