Pet muškaraca u Maleziji osuđeno na bičevanje zbog istospolnih odnosa

Screenshot: Unreported World

VJERSKI sud u Maleziji osudio je danas pet muškaraca na zatvor, bičevanje i novčanu kaznu zbog homoseksualnog odnosa, javlja Reuters. U većinski muslimanskoj Maleziji sodomija i istospolni seks su prema islamskim zakonima ilegalni, no osude su rijetke.

Osuđeni na zatvor, bičevanje i novčanu kaznu jer su željeli "protuprirodni snošaj"

Šerijatski visoki sud u saveznoj državi Selangor osudio je četvero muškaraca na šest mjeseci zatvora, šest udaraca bičem te 4800 ringita (1163 dolara) zbog "pokušaja stupanja u protuprirodni odnos". Peti muškarac osuđen je na sedam mjeseci zatvora, šest udaraca bičem te kaznu od 4900 ringita.

Osuđenih pet muškaraca uhvaćeno je s još sedmoricom u studenom 2018. godine tijekom racije u jednom dvoetažnom stanu. Presuda ostaloj sedmorici muškaraca zakazana je za 19. studenog ove godine.

Oko 60 posto stanovništva u Maleziji su muslimani

U Maleziji inače živi 32 milijuna ljudi od čega su više od 60 posto muslimani. Unutar pravnog civilnog sistema ove države, po pitanju obiteljskog i kaznenog zakona, primjenjuje se i vjerski zakon.

U Maleziji raste netrpeljivost prema LGBT osobama

Numan Afifi, predsjednik organizacije Pelangi, koja se bavi seksualnim pravima, izjavio je kako je ova odluka “nečuvena” te se boji da bi mogla pridonijeti stvaranju atmosfere straha unutar LGBT zajednice.

Inače, posljednjih mjeseci raste netrpeljivost prema LGBT zajednici u Maleziji. U rujnu 2018. godine dvije žene osuđene su za bičevanje zbog pokušaja “lezbijskog seksa” u južnoj saveznoj državi Terengganu.

Ranije ove godine muslimanske grupe prosvjedovale su jer su LGBT aktivisti sudjelovali u obilježavanju Dana žena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.