Petek o Jakuševcu: Ovo se ne može događati slučajno

Foto: Pixsell/Luka stanzl

Oporbeni gradski zastupnik Renato Petek komentirao je da je današnja situacija s odlagalištem otpada na Jakuševcu "vrlo ozbiljna i treba tražiti odgovornost, jer ovo se ne može dešavati slučajno".

"Moramo tražiti odgovornost onih koji su odgovorni za upravljanje odlagalištem otpada jer ovo se nije smjelo dogoditi, ovo se ne smije događati i ovo je vrlo, vrlo ozbiljan incident", komentirao je Petek, dodavši da je riječ o neodgovornom upravljanju.

"Očito je u pitanju neodgovoran Grad, neodgovoran Holding i gradska Čistoća, ali i također Državni inspektorat koji ima svoj dio odgovornosti u ovome svemu, kao i građevinska inspekcija", smatra Petek.

Aktivist iz eko-udruge: Zagreb je paraliziran, prijeti mu još veća kriza

Josip Pavlović iz udruge Ekologija grada komentirao je da je, s obzirom na to da se otpad ne vozi više na Jakuševec, Zagreb apsolutno paraliziran i da mu prijeti ozbiljna ekološka kriza "još veća od ove koja je sada nastupila."

"Moramo sada hitno reagirati i grad Zagreb dovesti u situaciju da sustav gospodarenja otpadom može nekako funkcionirati", poručio je.