Peternel: Izbacili su me iz HHO-a. Čičak: Nismo

Foto: FaH

IGOR PETERNEL sinoć je izbačen iz Hrvatskog helsinškog odbora, doznaje Index. Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak sinoć je održao izvanrednu sjednicu Odbora i Peternela izbacio iz članstva

"Da istina je. Izbacili su me ljudi koji nikada ništa nisu napravili po pitanju ljudskih prava. Odgovorno tvrdim da je Čičak po mentalnom sklopu identičan onima koji su ga progonili sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Da je na vlasti, uhapsio bi me isto kako su hapsili njega", rekao je Peternel za Index.

Čičku nije smetalo dok je Peternel hvalio Kolindu

Peternel tvrdi da ga je Čičak izbacio iz HHO-a zato što je kritizirao Kolindu Grabar-Kitarović, Milana Bandića i Lovru Kuščevića.

"Rekao je da se u ime HHO-a bavim politikom. To mu nije smetalo kada sam hvalio Kolindu", rekao je Peternel. Njihov sukob, tvrdi, počeo je još u vrijeme kada je ministar uprave Lovro Kuščević proglasio da desničarske referendumske inicijative nisu prikupile dovoljno potpisa. Peternel se tome usprotivio, Čičak nije želio talasati.

Konačni obračun dogodio se sinoć na sjednici na koju Peternel uopće nije bio pozvan. Čičak je, kaže, okupio dio istomišljenika i izbacio ga iz udruge.

Tko je bio za Mamića?

"Ono što je suštinski bitno je da je naše razmimoilaženje i proganjanje počelo kada sam na sjednicama upozoravao na prosipanje ugleda zbog Mamića te na činjenicu da se ne može primati donacije i onda te iste ljude braniti", rekao nam je Peternel koji je i sam bio rado viđen gost u Maksimiru dok je bio u braku s bivšom suprugom, koja radi u Dinamu.

Dužni za režije i odštetu zbog otkaza?

Peternel tvrdi i da je Čičak HHO odveo u bankrot.

"Za režije su dužni stotinjak tisuća kuna, a na odštetu Vjekoslavu Magašu (bivšem izvršnom direktoru HHO-a, op. a.) zbog otkaza morat će platiti još četiri milijuna kuna", rekao je Peternel.

Čičak: "Neću vam ništa reći"

Ivan Zvonimir Čičak, pak, tvrdi da Peternel nije izbačen iz HHO-a.

"Bio je pozvan na sjednicu i pola sata prije je javio da ne može doći. Nije izbačen", rekao nam je Čičak koji je ipak priznao da se raspravljalo o Peternelu. 

"Neću vam reći o čemu smo pričali ni što smo zaključili", rekao je Čičak. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.