Petir objašnjavala kako je uspjela uštedjeti 5,2 milijuna kuna

Screenshot: N1

NEZAVISNA zastupnica s liste HDZ-a Marijana Petir kazala je za N1 da je u imovinskoj kartici, u kojoj je navedeno da ima štednju od 5,2 milijuna kuna, transparentno i po zakonu prijavila svoju imovinu.

"Nadam se da su tako činili i drugi. Uvijek sam se ponašala odgovorno i umjereno u svemu, pa tako i kad je riječ o ušteđevini."

Dodala je da nije riječ samo o rezultatima prihoda tijekom pet godina mandata u Europskom parlamentu.

"Ja radim 20 godina", rekla je i nastavila: 

"Ja ne zbrajam to. Živim u skladu sa svojim mogućnostima. Nikada se nisam zaduživala, nikada nisam imala kredit. Da, tako je, živim u roditeljskoj kući, to sam također navela u kartici", kazala je s primjedbom da mnogi njeni kolege imaju nekretnine dok ih ona nema.

Podsjetimo, imovinska kartica Marijane Petir objavljena krajem kolovoza pokazala je kako ima 5,2 milijuna kuna ušteđevine. Petir je štednju raspodijelila u kune i eure pa tako ima 811.975 kuna i 590.000 eura. 

Navela je i da ima potraživanja u visini od 376.500 kuna. Nije jasno je li taj iznos uključen u ušteđevinu ili tada ukupna ušteđevina iznosi još više.

U kartici je navela da je vlasnica Opela Astre iz 2016. godine, koji danas vrijedi oko 100.000 kuna, te da nema nekretnina.

Petir će imati neto plaću od 17.510 kuna, odnosno 27.221 kuna bruto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.