Božo Petrov u Metkoviću gradi kuću od milijun kuna

Foto: FaH / MOST 

PREDSJEDNIK sabora Božo Petrov gradi kuću od milijun kuna, potvrđeno nam je u MOST-u.

Ruševnu kuću je Petrov kupio još 2013., novcem kojeg je posudio od nadbiskupa msgr. Martina Vidovića, kako je Index već pisao, za otprilike 20.000 eura. Kuća u užem centru Metkovića tako je zjapila prazna dok je Petrov sa suprugom i djecom živio u unajmljenom stanu.

Kada je imenovan potpredsjednikom vlade Tihomira Oreškovića, Petrov se odlučio na adaptaciju kuće. Ipak, kako saznajemo, cijena je bila previsoka, pa je predsjednik MOST-a i sadašnji predsjednik sabora odlučio postojeću kuću srušiti do temelja i na njenom mjestu izgraditi novu. Petrov je razmišljao i o kupnji stana u Metkoviću, ali je procijenjeno da bi i to bio preveliki trošak.

Kredit predsjednika sabora sufinancirat će i država

"Skuplje je renovirati kuću nego izgraditi novu. Na kraju se Božo odlučio za kredit kojeg može podignuti i svaki drugi građanin. Dakle, nema neku državu povlaštenu kamatnu stopu, nego mu se kredit sufinancira za obnovu obiteljske kuće, kao što i svaki drugi građanin to može zatražiti", kaže nam izvor iz MOST-a.

Kredit kojeg je Petrov podignuo visine je približno milijun kuna, a dijelom će ga sufinancirati i državna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Iz MOST-a nam kažu i da je Božo Petrov prethodno pitao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa smije li kao dužnosnik koristiti poticaje APN-a, a Dalija Orešković i članovi povjerenstva su odlučili da - smije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.