Pierre Moscovici, povjerenik EU za gospodarstvo: Grčka pokazuje napredak u reformama

Foto: FAH

EUROPSKI povjerenik za gospodarstvo Pierre Moscovici rekao je da Grčka pokazuje napredak u reformama, ali da još postoje tri do četiri pitanja koja treba riješiti u razgovorima s Atenom.

Moscovici koji boravi u posjetu Grčkoj nije precizirao na koja pitanja misli, ali poznato je da se Grčka i njezini kreditori ne slažu oko toga kako riješiti problem loših kredita grčkih banaka i kako pronaći dodatne izvore državnih prihoda.

"Svjesni smo da se idućih dana i tjedana moraju usvojiti nove mjere iz drugog seta reformi i da moramo stvoriti uvjete zaključenja prve revizije. Iskreno se nadam da se to može učiniti do kraja godine", rekao je Moscovoci nakon razgovora s grčkim ministrom financija Euclidom Tsakalotosom.

"Mogu potvrditi da su na stolu još tri, četiri problema....vjerujemo da će u duhu kompromisa sastanak eurogrupe u ponedjeljak biti uspješan", dodao je Moscovici.

Grčka je ove godine potpisala s međunarodnim kreditorima novi program pomoći vrijedan 86 milijarda eura. Kreditori još nisu u potpunosti isplatili ratu od tri milijarde eura u sklopu prve rate od 26 milijarda eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.