Pijani virovitički interventni policajac dao pijanoj ženi da vozi. Imala je nesreću

Ilustracija: Shutterstock

Policajac Ivan (38) iz Virovitice proglašen je krivim i kažnjen jer je u alkoholiziranom stanju svojoj pijanoj supruzi dao da vozi njegov auto. Žena je nakon toga imala prometnu nesreću.

Prema presudi, sve se dogodilo sredinom travnja u 5:40 ujutro u Virovitici na Trgu dr. Franje Tuđmana. Ivan, inače pripadnik interventne policije PU virovitičko-podravske, bio je suvozač u automobilu u trenutku nesreće, piše Danica.

"Dao je vozilo na upravljanje vozačici za koju se na temelju njezina ponašanja može zaključiti da je pod vidnim utjecajem alkohola, a utvrđena joj je koncentracija od 1.15 g/kg. Pritom je sudjelovala u prometnoj nesreći s materijalnom štetom", stoji u presudi.

"Moja supruga je popila alkohol jer je htjela da što prije idemo kući"

Policajac se na sudu branio govoreći kako su te noći on i prijatelj dosta popili u kafiću, gdje im se pridružila njegova supruga koja je u početku pila samo sok te da je vidio da je popila nešto od hrpe alkoholnih pića na stolu.

"To je pila samo u namjeri da mi to ne popijemo i da što prije idemo kući", rekao je 38-godišnjak.

Kažnjen kaznom manjom od minimalne

Policajac Ivan je već osuđivan za prometne prekršaje, što je virovitički prekršajni sudac naveo uz njegove osobne podatke. Međutim, svejedno je kažnjen ispod zakonskog minimuma - dobio je 150 eura kazne, navodi Danica.

Policajac može podmiriti samo 100 eura ako kaznu plati u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. S obzirom na to da je presuda odmah postala pravomoćna, vjerojatno je tako i napravio. Za taj prekršaj minimalna kazna iznosi 390 eura.

"Sud je olakotnim cijenio njegovo cjelovito priznanje, iskreno žaljenje, kao i činjenicu da nije osoba koja je sklona činjenju prekršaja te da je obiteljski čovjek, oženjen i otac troje djece, dok otegotne okolnosti nisu utvrđene", naveo je virovitički sudac u obrazloženju bez spominjanja da je policajac već ranije osuđivan u prometu, piše Danica.

Nitko se na presudu nije mogao žaliti jer je odmah postala pravomoćna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.