Pitali smo stručnjaka je li šef IDS-a bio pijan, drogiran ili nešto treće

Screenshot: 100posto

U NEOBIČNOM ponašanju pulskog gradonačelnika Borisa Miletića u nedjelju ujutro mnogi su zlurado prepoznali izgled pijanog, mamurnog ili drogiranog čovjeka. I zaista Miletić je pred kamerom zaista izgledao kao netko tko je, u najmanju ruku, proveo jako burnu noć. Nikako nije uspijevao složiti suvislu rečenicu, inače elokventan nije znao izreći ni jedan razlog o važnosti izbora za Europski parlament i na koncu je zamolio novinare da ne koriste videosnimku nego samo ton. Iako ni zvuk nije ništa bolji od Miletićevog izgleda. 

Miletić kaže da je bio neispavan i iscrpljen

Pokušali smo od Borisa Miletića doznati što se događalo prije sporne snimke, ali nam na pozive nije odgovarao. Na svom Facebook profilu, pak, napisao je: "Ono kad ti sin kaže ‘Tata postao si YouTube zvijezda’. Eto kako čovjek izgleda nakon 6 mjeseci kampanje!!! Moram priznati da sam se i ja dobro nasmijao, a moji me ne prestaju zafrkavati". Za Dnevnik Nove TV je, pak, izjavio: "Činjenica je da je kampanja bila duga, trajala je šest mjeseci, a ja sam bio nekoncentriran, neispavan i iscrpljen".

Može biti riječ samo o kratkotrajnoj zastrtosti

Za provjeru istinitosti njegova objašnjenja obratili smo se psihijatru i sudskom vještaku dr. Špiru Janoviću.

"Još od sedamdesetih godina psihijatri se pridržavaju tzv. Goldwater pravila po kojem ne komentiraju mentalno stanje javnih osoba koje nisu osobno pregledali, no mogu govoriti općenito nakon što sam detaljno pregledao video", rekao je za Index psihijatar Janović. Smatra da usprkos jako sumnjivom Miletićevu izgledu može biti nekoliko sasvim nevinih razloga za nesposobnost pulskog gradonačelnika da izgovori suvislu rečenicu.

"Ne mora čovjek biti, pijan ili drogiran da bi tako izgledao. Lako je moguće da je u pitanju kratkotrajna zastrtost. Do nje može doći iz brojnih razloga kao što su umor, neispavanost, traumatična ili uznemirujuća vijest, nagli pad tlaka ili šećera u krvi", rekao je dr. Janović te dodao da može biti riječ i o kombinaciji nekoliko tih uzroka.

Krivac može biti i obična kava na prazan želudac

"Čovjek se može naizgled neobično ponašati i samo zato što je na prazan želudac popio kavu ili pojeo samo neki brzi šećer", kaže Janović. Poznato je, naime, da kava koju najčešće koristimo da bi nas probudila može nakon nekog vremena imati sasvim suprotni učinak. Iscrpi nas umjesto da nas drži budnima. Kod brzih šećera je slična stvar. Njima prevarimo tijelo da misli da je pojelo pravi obrok i da ima dovoljno energije te pošalje veliku količinu inzulina u krv. Šećer se brzo potroši i tijelo više nema ni trunke energije ni za fizičku ni za mentalnu kontrolu.
"Nije isključeno da se bilo koji od tih uzroka pogoršao primjerice zbog lijekova koje osoba uzima", zaključio je psihijatar Janović.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić, naravno, jedini zna što se zaista događalo i je li njegovo objašnjenje o pukom umoru nakon kampanje istinito.   

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.