Plač i zapomaganje u vagonu kod Vinkovaca. Policija izvukla migrante

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKA objavila je kako je prekjučer u 12:50 u vagonu pronašla devet osoba od kojih su četiri bile punoljetne, a pet ih je bilo maloljetno. Sve se dogodilo nakon što je prometnik na Željezničkoj postaji Ivankovo dojavio da se iz vagona teretnog vlaka u vlasništvu turske tvrtke čuju plač i zapomaganje. Policija je otvorila vagon i iz njega izvukla ukupno devet ljudi.

Na teren je izašla i hitna medicinska pomoć te je ustanovljeno kako nitko nema vidljivih ozljeda. Sve osobe su nakon toga, radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i utvrđivanja svih okolnosti događaja, privedene u službene prostorije policije.

Odbili međunarodnu zaštitu

Nakon obavijesnog razgovora je ustanovljeno kako se radi o stranim državljanima koji su ilegalno prešli granicu. Skrivali su se u vagonu i tako izbjegli kontrolu na granici. Dio kompozicije teretnog vlaka, u kojoj je bio i navedeni vagon, prethodno je odvojen te je na Željezničkoj postaji Ivankovo čekao svoj daljnji red vožnje prema Republici Austriji.

Nakon utvrđivanja identiteta ponuđena im je međunarodna zaštita, no nju su odbili te su im u provedenom upravnom postupku donesena rješenja o povratku s rokom napuštanja Republike Hrvatske, odnosno Europskog gospodarskog prostora u roku od 7 dana, nakon čega su napustili službene prostorije policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.