Plenković: Akcija Plitvice označila je put Hrvatske do slobode

Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković rekao je na komemoraciji za 28. obljetnicu akcije Plitvice, koja je okupila brojne visoke uzvanike, kako je upravo ondje, na Uskrs 1991., akcijom Plitvice označen put kojim je Hrvatska morala doći do svoje slobode i samostalnosti.

"Odluka i zapovijed prvog hrvatskog predsjednika da se pokrene ova akcija, da se suzbiju oni koji su se odlučili pobuniti protiv ustavno-pravnog poretka RH i biti igla velikosrpske agresije, trenutak koji se zbio ovdje označio je što će tzv. JNA činiti na prostoru RH u danima mjesecima i godinama koji su uslijedili", rekao je premijer.

Kaže da je pred svima zadaća da preokrenemo trendove pesimizma i malodušja

Istaknuo je kako je upravo hrabrost Josipa Jovića i svih koji su sudjelovali u toj operaciji predstavljala krik Hrvatske za slobodu i početak stvaranja ne samo dobro organiziranih postrojbi hrvatske policije nego su bili i jezgra stvaranja hrvatske vojske.

"Ta žrtva svih hrvatskih branitelja koju su utkali u slobodu Hrvatske i samostalnost domovine, u njen put prema demokraciji, prosperitetu i razvoju snažna je i ključna obveza svih onih koji danas obnašaju različite dužnosti u Hrvatskoj da zajednički stvaramo uvjete za kvalitetniji život svih koji žive u Hrvatskoj", dodao je.

Plenković je napomenuo i kako bez hrvatskih branitelja ne bi bilo države, institucija, slobode ni članstva u EU ili NATO-u. 

"Stoga je pred svima nama zadaća da s puno rada, entuzijazma, poštovanja prema hrvatskim braniteljima i onima koji su dali sve za Hrvatsku, činimo sve kako bismo u društvu preokrenuli one trendove koji žele pesimizam, defetizam, malodušje i okrenuli se vrijednostima rada, postignuća, optimizma, prosperiteta i razvoja", zaključio je premijer.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.