Plenković komentirao Brkićevu izjavu o tome da mu podmeću udbaši

Foto: Borna Filić/Pixsell

PREMIJER Plenković nije želio puno komentirati aferu SMS u kojoj jednu od glavnih uloga igra i drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić.

"Nemam tu više nikakvih osjećaja iznenađenja ili bilo kakve zatečenosti. Od početka govorim da je izvršna vlast jedno, a policija i DORH imaju sasvim drugi opis poslova. Oni svoj posao moraju raditi učinkovito i cijelu tu priču rasvijetliti do kraja. Ja više od toga niti kanim niti mogu reći, jer da znam što je u istragama onda bi to bilo jako loše za naše institucije", rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, upitan je li razgovarao sa čelnim ljudima SOA-e o  navodnom prisluškivanju ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. 

Na novinarski upit kako komentira to što se u istragama spominje njegova zamjenik Milijan Brkić te zašto ga na zadnjim sjednicama stranačkog Predsjedništva i Nacionalnog vijeća nije pitao o tome, predsjednik HDZ-a podsjetio je da je s Brkićem na tu temu razgovarao u rujnu prošle godine, kada se i pojavila u medijima ta afera.

"Sve što smo si trebali reći u tom trenutku, smo si i rekli. Nakon toga ja tu nemam više nikakve posebne potrebe da otvaram takvu vrstu razgovora. Kada sve nadležne institucije, koje se ovakvim pitanjem trebaju baviti temeljem svojih zakonskih ovlasti, do kraja očituju, onda ćemo znati o čemu se radi", rekao je Plenković.

Na novinarski upit, premijer nije želio komentirati raniju Brkićevu izjavu kako se u tu "medijsku operaciju uključila stara struktura Udbe", kazavši da se radi o 'kreativnom odgovoru'. "Ja ne poznajem gdje bi tu bili udbaši", komentirao je Brkićevu izjavu o tome da mu podmeću udbaši.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.