Plenković komentirao optužbe da je Hrvatska zbog Kolinde naoružavala islamiste

Screenshot: N1

PREMIJER Plenković danas je u Neumu gdje je sudjelovao na skupu Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu komentirao optužbe da su hrvatski obavještajci naoružavali islamiste u BiH. 

Cilj je bio, kako je navedeno u dokumentima kojima raspolažu sigurnosne agencije BiH, da se tim akcijama potvrde optužbe hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je ustvrdila da je "BiH leglo terorizma" i prijetnja sigurnosti cijele regije. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić za organiziranje cijele operacije optužio je generalnog konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića. Zbog svega je pokrenuta i istraga u tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. 

Plenković: To je jedna besmislica

"Moram priznati da je riječ o vrlo kreativnoj manipulaciji. Hrvatska se bori protiv terorizma i mi surađujemo sa svojim partnerima u tome. Mi Bosnu i Hercegovinu doživljavamo kao svog partnera u borbi protiv terorizma. To je jedna besmislica koju u potpunosti odbacujem. Borba protiv terorizma traje i koliko znam SOA je tražila objašnjenje od BIH. Još veća besmislica je spominjanje hrvatskih diplomatskih predstavnika u tom kontekstu, oni se time ne bave", rekao je Plenković.

Odmah nakon Plenkovića skandal je komentirao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je također bio na skupu.

Ne čudi me da ide od bosanskohercegovačkih institucija, takve manipulacije. Dolaze izvrnute vrijednosti i dezinformacije. Mi moramo biti zabrinuti zbog toga što su u institucije BiH infiltrirani takvi ljudi", rekao je Čović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.