Plenković: Nemam informacije da će u Vukovaru biti 10.000 ljudi

Foto: Robert Anic/PIXSELL

U SREDIŠNJICI HDZ-a održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke putem videolinka. Nakon sjednice, na kojoj je bio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, premijer Andrej Plenković dao je izjavu.

Premijer je prokomentirao Milanovićev odlazak u Vukovar.

"Svatko bira svoj način, primili smo tu informaciju na znanje. Mi u Vukovar idemo već sutra. Što se tiče komunikacije oko VNS, mi ćemo sutra odgovoriti na nekoliko detalja", rekao je Plenković pa dodao da će sastanka VNS-a biti, samo moraju dogovoriti datum i teme.

Na pitanje o Milanovićevim uvjetima, premijer je odgovorio: "Ne postoji uklopljavanje, postoji dogovor o terminu, sadržaj. Ako je tema, primjerice, koronavirus, ne vidim razlog da na sjednici ne bude Beroš. Nema dopuštenja, dogovarat ćemo se oko toga. Što se tiče prava Hrvata u BiH, mislim da tu možemo naći kompromis, a o ostalim temama ćete čuti."

Brz dogovor ne isključuje, a na pitanje oko termina sastanka, kaže: "Nije to trakavica, to je dogovaranje. Nije naš sport preko medija."

Na pitanje zamjera li Milanoviću što ide samo na Ovčaru, nije odgovorio.

Osvrnuo se na mogućnost da u Vukovar dođe oko 10.000 ljudi.

"Nemam informacija da će doći oko 10.000 ljudi. Mi smo odredili epidemiološki okvir za Vukovar", rekao je Plenković pa dodao da će, ako će se svi pridržavati propisane mjere da se kolona kreće u skupinama od 25 ljudi, sve biti u redu, prenosi N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.