Plenković: Neka OLAF i USKOK izvole stati pred mikrofone ako imaju nešto o Tolušiću

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković referirao se na slučaj bivšeg ministra Tomislava Tolušića, koji je navodno pod istragom, poručivši da on nije glasnogovornik policije, USKOK-a ni DORH-a. Pozvao je institucije poput OLAF-a i DORH-a da "izvole stati pred mikrofone" i objasniti o čemu se radi.

"Ne znam o čemu se radi, ali kad god da mi na vladu dođe bilo koja tema vezana za kompjutere i programe, pale mi se svi upitnici i pitam zašto nešto toliko košta", kazao je premijer, dodavši da ne zna razumije li se u to itko izvan te struke i da su mu ti bojevi često nepoznanica.

"To je iz vremena kad je Tolušić bio u Oreškovićevoj vladi"

Tolušića USKOK i OLAF navodno istražuju zbog spornih ugovora s tvrtkom Omega software, čija je vrijednost porasla s prvotnih 4.6 na gotovo 32 milijuna kuna, a, po pisanju medija, iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova izuzeta je dokumentacija koja se odnosi na poslove s tvrtkom Omega software, pri čemu su pod izvidima četiri ugovora za izradu i održavanje sustava eFondovi.

Premijer je rekao da je vidio vijest u medijima, čak i pročitao očitovanje Tolušića, a ustvrdio je da je to neka tema iz vremena kad je Tolušić bio ministar regionalnog razvoja u Oreškovićevoj vladi.

"Neka OLAF, DORH i USKOK izvole stati pred mikrofone"

Plenković je pozvao OLAF, DORH, policiju i USKOK da rade svoj posao i "ako imaju nešto, neka izvole stati pred mikrofone i objašnjavati".

"Polako mi ide na živce da pitate mene, koji o tome ne znam i s time nemam veze, stvari koje se tiču pravosuđa", kazao je premijer, podsjetivši da su izvješću o DORH-u koje su podržali rekli da komunikacija s javnošću nije dovoljna.

"Ako postoji tema koja je politički osjetljiva i o kojoj javnost želi više znati, onda treba stati pred medije i objasniti o čemu se radi", ustvrdio je Plenković.

Poručio je da on neće objašnjavati nešto što ne zna i s čim nema veze. Nisam glasnogovornik ni policije, ni USKOK-a, ni DORH-a, ni OLAF-a ni Europskog javnog tužitelja i ne kanim tumačiti njihove poslove", ustvrdio je.

Vezano za potporu koju je Tolušić dobio za vinariju, premijer je rekao da ako treba nešto provjeriti, neka se provjeri.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.