Plenković obišao vukovarski vodotoranj

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković koji je u Vukovaru u petak bio na obilježavanju Dana grada posjetio je u pratnji vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i nekoliko ministara Luku Vukovar gdje ga je s poslovanjem luke koja bilježi znatno povećanje pretovara upoznao direktor luke Marijan Kuprešak.

Po riječima direktora Luke Vukovar Marijana Kuprešaka, prošlu 2018. godinu luka je završila s dobiti od 166.000 kuna te je u toj godini pretovareno 341.000 tona roba što je povećanje pretovara za 37 posto u odnosu na 2017. 

"Prva četiri mjeseca ove godine bilježimo drastično povećanje pretovara. S današnjim danom smo već na 128.000 tona što je 101 posto povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine", naveo je Kuprešak. Istaknuo je kako je to rezultat porasta gospodarskih aktivnosti, kako u Hrvatskoj tako u zemljama u okruženju.

Po riječima ministra prometa, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, važnost Luke Vukovar nemjerljiva je za hrvatsko gospodarstvo jer je jedina hrvatska luka na Dunavu.

"Još uvijek nismo ovdje na maksimalnim kapacitetima. Radimo na poboljšanju infrastrukture, a vrlo brzo će i onaj povijesni projekt kanal "Dunav - Sava", rekao je Butković dodajući kako je pred Lukom Vukovar i proces privatizacije.

U ovom trenutku proces privatizacije nije prioritetan koliko je prioritetan projekt širenja Luke i provedbe drugih infrastrukturnih projekata koji će omogućiti veći pretovar u Luci Vukovar, rekao je ministar.

Plenković: Obnovom vodotornja Vukovar će dobiti još jedan veliki sadržaj

Premijer je obišao i vukovarski vodotoranj čija obnova vrijedna 30 milijuna kuna traje više od godinu i pol. 

"Radovi jako dobro napreduju i drago mi je što smo čuli da će biti dovršeni do početka studenoga i Vukovar će dobiti uz četiri sjajna muzeja još jedan veliki sadržaj - vodotoranj, simbol obrane Vukovara i Domovinskog rata s hrvatskim stijegom na vrhu", rekao je  Plenković.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zahvalio je vladi na pomoći u obnovi vodotornja istaknuvši kako je ta građevina simbol hrvatskog zajedništva koji je ujedinio cijelu Hrvatsku.

"Ovo radimo u sinenergriji s predsjednicom Republike, vladom, Hrvatskim saborom, dijasporom, hrvatskim narodom iz više od 20 zemalja širom zemaljske kugle koji su se javili sa željom da pomognu kako bi ispričali ovu predivnu priču koja bi nam trebala biti putokaz kako se ponašati kada su u pitanju najvažnije stvari za hrvatski narod", rekao je Penava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.