Plenković posjetio Varaždin, obišao Tehnološki park

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković prilikom posjeta Varaždinskoj županiji posjetio je i nedavno rekonstruiran i opremljen Tehnološki park Varaždin. Tom prilikom rekao je kako je riječ o velikom doprinosu stvaranju boljeg poslovnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća u gradu, a i na sjeveru Hrvatske.

Tehnološki park dobio je modernu poslovnu zgradu sa 75 ureda, virtualni ured, coworking, sobe za sastanke te prostore za različite evente, radionice i predavanja. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj i vrijedan je 16.5 milijuna kuna, veliki dio sredstava bio je namijenjen građevinskim radovima (12.5 milijuna kuna), što je financirano europskim sredstvima i djelom Grada Varaždina.

"Velik doprinos"

"Rekonstrukcija i opremanje ovog parka znači veliki doprinos stvaranju boljeg poslovnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća ovdje u Varaždinu i na sjeveru Hrvatske. Poznato je da su mali i srednji poduzetnici kičma hrvatskog gospodarstva, njih je čak 93 posto", rekao je Plenković.

Također je naglasio kako je Varaždin sveučilišni grad u kojem je jedno od sjedišta Sveučilišta Sjever te da su sofisticiranim Tehnološkim parkom dobiveni novi prostori za inovativne tvrtke i pojedince.

"Trenutno imamo prostora za 50 tvrtki s otprilike 250 zaposlenih ali alumni zajednica Tehnološkog parka broji preko 100 tvrtki. Nije sve u našim rukama, nešto ovisi o državi i o Gradu, ali planovi su utrostručiti trenutne kapacitete", kazao je direktor Tehnološkog parka Varaždin.

Osim premijera, u posjeti Parku bili su i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji je dekanici varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike, Nini Begičević Ređep, uručio donaciju od  2.5 milijuna kuna namijenjenu za obnovu vile Orešić, kao dio projekta unapređenja Sveučilišnog kampusa u Varaždinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.