Plenkovićev čovjek okrivio Divjak za izbacivanje Dnevnika Anne Frank iz lektire

Foto: Robert Anic/PIXSELL

POBUNA oko novog popisa lektire iz kojeg su izbačena djela poput Malog Princa i Dnevnika Anne Frank komentirao je u sinoćnjem Dnevniku HRT-a koordinator Ekspertne radne skupine i premijerov savjetnik Radovan Fuchs.

Izbacivanje Dnevnika Anne Frank je naštetilo ugledu Hrvatske, to je napravilo Ministarstvo

"Mogu potpuno mirno izjaviti da je izbacivanje Dnevnika Anne Frank iz popisa literature, a što je naravno napravilo Ministarstvo, definitivno naštetilo ugledu Republike Hrvatske, izjavio je Fuchs, a prenosi srednja.hr.

Fuchs se vjerojatno referirao na činjenicu da je nekoliko stranih medija objavilo priču o nestanku Dnevnika Anne Frank s popisa lektire.

U svojoj je izjavi Fuchs dakle prozvao Ministarstvo na čelu s ministricom Blaženkom Divjak za izbacivanje Dnevnika Anne Frank s popisa lektire, dok je ona jučer za sve okrivila - lažne vijesti. 

Za Divjak su sve lažne vijesti

"Medijska prašina je podignuta na potpuno pogrešnim temeljima, na temelju lažnih vijesti, nepoznavanja činjenica i nečitanja", rekla je ministrica.

Ona je navela primjer "Ježeve kućice", za koju tvrdi da dosad nije bila na popisu ni obvezne ni izborne lektire, a za koju se sada govori da je izbačena.

"Kako nešto može biti izbačeno, a prije toga nije bilo. Dapače, mi smo sada otvorili mogućnost izbora, učitelji sada mogu staviti tu knjigu na popis izborne lektiru za svoje učenike", kaže ministrica.

Dodaje da je slična stvar i s "Dnevnikom Anne Frank", koja je i dosad bila na popisu izborne lektire, a to će biti i ubuduće.

Plenkovićev čovjek za kurikularnu reformu se očito s njom ne slaže. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.