Pobjeda SDP-a na izvanrednim izborima u Varaždinu. "Grad će prodisati punim plućima"

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

NA izvanrednim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina, prema prvim privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), lista SDP-a je osvojila natpolovičnu većinu mandata u tom predstavničkom tijelu, 12 od 21. Na izbore je prema podacima DIP-a izašlo 31.19 posto birača, odnosno njih 12.134.

SDP-ova lista, čiji je nositelj varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, osvojila je 43.34 posto glasova, odnosno 12 mandata. U Vijeće ulazi i Nezavisna lista Ivana Čehoka, koja je osvojila 14.08 posto glasova, odnosno četiri mandata. HDZ, koji je na izbore izašao u koaliciji s HSU-om, osvojio je 14.06 posto glasova, odnosno tri mandata, dok su Narodna stranka - Reformisti i Nezavisna lista Dubravke Novak osvojile po jedan mandat.

Reformisti su dobili 6.70 posto podrške građana, a Nezavisna lista Dubravke Novak 6.55 posto.

"Grad će napokon prodisati"

"Zahvaljujem sugrađankama i sugrađanima koji su izašli po ovom kišnom danu i odradili svoju građansku dužnost i rekli su svoje. A oni su rekli - dozvolite našem gradonačelniku da radi svoj posao", rekao je Bosilj u stožeru.

Istaknuo je da više neće biti moguće opstrukcije kao dosad u Gradskom vijeću jer je lista SDP-a, koju je predvodio sa zamjenikom Miroslavom Markovićem i direktorom Varkoma Brunom Isterom i ostalima, dobila natpolovičnu većinu mandata u Gradskom vijeću koje ima 21 vijećničko mjesto.

Dodao je kako nema potrebe za koalicijama, no SDP svim političkim opcijama pruža ruku suradnje, osim ljudima s Nezavisne liste Ivana Čehoka.

"Svima su otvorena moja vrata i možemo raditi u interesu svih građana. Vjerujem da će grad Varaždin konačno prodisati punim plućima, da ćemo konačno moći donijeti proračun i da će taj proračun riješiti bale koje 18 godina zagađuju ulaz u grad", zaključio je Bosilj. U prošlom sazivu Gradskog vijeća SDP je imao pet mandata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.