Počelo suđenje Cvikovom nasljedniku Rašidagiću, dvojica glavnih dilera u bijegu

NA SPLITSKOM Županijskom sudu danas je počelo suđenje 17-eročlanoj dilerskoj skupini Solinjanina Tončija Barišića Mase, koja je tijekom 2008. godine heroinom i kokainom iz BiH opskrbljivala narkotržište od Dubrovnika do Trogira.

Nema šefa Mase, a nema ni Ivana Bašića, zvanog Ifan, koji je u BiH sređivao drogu.

Veterinarov sin

Prvi do njih bio je Damir Rašidagić, sin velolučkog veterinara Adnana Rašidagića i suprug Petre Gugić, Uskokove krunske svjedokinje u slučaju protiv Cvika. Oboje su danas bili u publici. 

Četvrti optuženik je Ivica Zulim. Premda je "radio" s Rašidagićem, čak su zajedno i uhićeni, nepravomoćno je osuđen za prijetnje njegovoj supruzi, i to zajedno s Jakšom Cvitanovićem Cvikom. Vrhovni sud nedavno je vratio slučaj na ponovno suđenje jer je Gugićkin iskaz bio nevjerodostojan.

O Rašidagiću se pričalo da je nakon Cvikovog nestanka preuzeo "posao" na Korčuli, što je uhićenje u ljeto 2008. godine potvrdilo. U unajmljenom Rašidagićevom stanu pronađen je puškomitraljez sa 60 metaka, a kad su ga uhitili, imao je revolver Amadeo Rossi.

U Masinoj skupini još sude i Kristini Dragojević i Ivanu Andreisu, koji su nedavno nepravomoćno osuđeni kao Cvikovi dileri. Uz njih, tu je još nekoliko Velolučana i korčulanski ugostitelj Matko Vukorepa, koji je na suđenju Cviku ispitan kao svjedok. Tad je priznao da je u žilu sasuo tri milijuna DEM! 

Masa nanjušio policijsku klopku i nestao

Rašidagić tvrdi da nije kriv, a brani ga i otac koji drži da se optužba prvo treba dokazati. Sin mu je, inače, uhićen pred zgradom u kojoj je nađeno čak 800 grama heroina.

Skupina je više mjeseci bila pod tajnim mjerama nadzora, a prva zapljena dogodila se u ožujku 2008. godine, kada su sa 3,8 kilograma heroina i 330 grama kokaina uhvaćeni rođaci Ante i Ivan Kutleša iz Imotskog. Navodno je u blizini bio i šef Masa, no nanjušio je policijsku klopku i nestao. Rođaci su već osuđeni na po pet godina zatvora u odvojenom postupku.

Moguće je da dođe do nagodbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.