Počelo suđenje trojcu za brutalni napad na ZET-ovca u Prečkom

Foto: PIXSELL/Igor Kralj

U Zagrebu je počelo suđenje F. M. (23) i njegovu ocu V. M. (45) te prijatelju R. K. (47), optuženima za razbojničku krađu i oštećenje tuđe stvari.

Riječ je o događaju iz listopada 2022. godine kada su dvojica mlađih napadača u Ulici Marijane Radev u zagrebačkom Prečkom nekoliko minuta iza 4 sata izvukla iz auta i fizički napala 64-godišnjeg ZET-ovca B. B.

U napadu su koristili i palice kojima su oštetili i automobil žrtve prije nego što je policija uspjela stići na mjesto događaja. 

"Toga dana vraćao sam se kući s posla. Radio sam noćnu smjenu u ZET-u te sam dolaskom na parkiralište tražio parking pred zgradom. Netko mi je pokucao na prozor. Otvorio sam i mislio da ta osoba traži neku pomoć, da bi mi na kraju uzela torbicu koja se nalazila na mjestu suvozača i bila zakačena na naslonjač", prepričava napadnuti B. B.

"Sjećam se da sam dobio po glavi, ali ne znam čime"

"Sjećam se da sam dobio po glavi, ali ne znam čime. Bio sam napadnut i bio sam na podu, a kasnije, kad je došla policajka i ispitivala me kako se zovem, od muke ni to nisam znao. Bio sam u nekoj nesvijesti. Ne znam ni koliko me osoba tuklo niti tko mi je razbio auto", dodaje, prenosi Jutarnji.

Napadač F. M. se na suđenju ispričao napadnutom, na što mu je B. B. odgovorio da ispriku prihvaća te da mu je to "očito bila nagrada što je dva mjeseca prije napada otišao u mirovinu". Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, optuženi trojac imao je za cilj nepripadno materijalno se okoristiti prisvajanjem tuđih stvari.