Počelo suđenje za pljačku splitske pošte iz koje su kriminalci odnijeli 15 milijuna kuna

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu danas je počelo suđenje za veliku pljačku pošte  koju su izveli pljačkaši s Pala i iz srpske prijestolnice Beograda uz veliku pomoć ekipe iz Splita koja je bila nagrađena s deset posto od 15 milijuna kuna teškog plijena.

Deset osoba je optuženo za tu pljačku koja je izvedena 15. ožujka 2008. godine, a trenutno je hrvatskom pravosuđu dostupno njih sedam, dok su dvojica u bijegu i jedan je poginuo. Tri osobe iz ove pljačke još nisu identificirani. Samu akciju su obavila četiri kriminalca iz Srbije, na čelu s 51-godišnjim Zoranom Stevanovićem Štefom. Uz njega su bili 48-godišnji Milan Martić, pokojni 23-godišnji Strahinja Rašeta te 34-godišnji Drugar i 25-godišnji Lala.

Šef kaštelanske Hvidre Jozo Certa častio srpski dio bande

Tu ekipu koja je plijen iznijela iz poslovnice pratilo je hrvatski dio "logističara" na čelu s Mirom Cokarićem. Uz njega "hrvatski kontingent" su činili i njegov brat Emil koji radi kao kotlovničar u KBC-u Split i koji je sakrio njihov dio novca te Emilova djevojka i zaposlenica u pošti Vesna Vuco i Mladen Stupalo. Hrvatski i srpski dio povezao je Miroslav Hršum Kameni koji je s Mirom Cokarićem ranije izveo pljačku pošte.

Novac koji je ukraden bio je od mirovina koje su se trebale tih dana početi dijeliti, a policija je 1,050.000 kuna pronašla u kanti Jupola u kotlovnici KBC-a Split. U priču je umiješan i poznati čelnik kaštelanske Hvidre Jozo Certa koji je častio srpski dio bande smješten u stanu na Firulama.

Certa nakon pljačke sakrio srpski dio bande

On im je, navodno, i osigurao smještaj nakon izvršene pljačke na području između Trogira i Šibenika. Svi osim Certe su policajcima ispričali ono što su htjeli čuti, a cijela priča je postala jasnija nakon što je Zoran Stevanović pokušao na tržnici Arizona 350 tisuća kuna promijeniti u eure. 

I.Kri.
Foto: Duje Klarić/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.