Počelo suđenje Željku Melvanu, optuženom da je ubio muškarca zbog 3000 kuna

Foto: PU splitsko-dalmatinska, Ivo Čagalj/PIXSELL

DANAS je na Županijskom sudu u Splitu počelo suđenje Željku Melvanu. Riječ je o 39-godišnjaku iz Splita kojeg se sumnjiči zbog ubojstva 53-godišnjeg Vedrana Marendića zvanog Sarun 26. lipnja 2019. godine u Sinjskoj ulici. Svega desetak minuta trajalo je u utorak na splitskom Županijskom sudu suđenje, piše Slobodna Dalmacija.

Optuženi, inače otac četvero djece, na sud je stigao u ponešto neočekivanom izdanju i to bujne kose, duge brade i sa zaštitnom maskom na licu. U sudnicu sutkinje Ivone Rupić stigao je iz zatvora u Šibeniku, a neposredno nakon što je sjeo Melvan je upitao sutkinju mogu li mu policajci skinuti lisičine s ruku, što je ona odbila pod objašnjenjem kako ročište neće dugo trajati.

Odvjetnica tražila izuzeće suca iz Kerumove družine

Njegova odvjetnica Doris Košta je, u prvom izlaganju, zatražila izuzeće predsjednika splitskog Županijskog suda Bruna Kleina (nedavno snimljenog u konobi Pršut), njegovog zamjenika Ivice Botice, ali i svih sudaca Kaznenog odjela splitskog suda, što uključuje i samu sutkinju Rupić. Kao razlog je navela to što su inicijalni iskaz branjenika i njegove supruge procesuirali dva suca Općinskog suda od kojih je jedan i pravomoćno osuđen te izdržava kaznu (slučaj suca Roberta Pešutića koji je osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog primanja mita te Ante Unkovića koji je oslobođen krivnje) što bi, sumnja Košta, moglo utjecati na objektivnost njihovih postavljenih kolega. Sutkinja je odgodu prihvatila.

Podsjećamo, Melvana se tereti da je te srijede oko 20 sati nakon verbalne rasprave pljunuo Marendića, da bi mu zatim odrezao komad kose te ga izudarao drškom noža po glavi. Nakon toga ga je tri puta nožem ubo po nogama i tijelu, a koban ubod je zadan u prsni koš. Sukobu je, po optužnici ŽDO-a, prethodio sukob zbog tri tisuće kuna koje je Marendić dugovao Melvanu, a koji je dva dana prije, na Sarunovom kućnom pragu, sporio s njim o vraćanju novca. S teškim ozljedama 53-godišnjaka su se liječnici splitske bolnice borili nekoliko dana, nakon čega je preminuo. Od dana incidenta je Melvan bio u bijegu, a uhićen je nakon više od pet mjeseci na benzinskoj crpki u Kninu.

Tijekom obavljanja očevida policija nije pronašla krvavi nož kojim je Sarun ubijen, nego je oružje, poslije tri dana, u svom vrtu pronašao jedan građanin. Ubijeni je, navodno, bio diler.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.