Podignuta optužnica protiv vozača koji je gliserom ubio mladu Austrijanku na Krku

Foto: Facebook

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjeg Dine Dokoze-Nikpalja zbog pomorske nesreće u kojoj je u srpnju prošle godine kod Malinske poginula 20-godišnja Austrijanka Verena Heinz.

Verenin otac Dieter Heinz je prije dva mjeseca dao iskaz u sjedištu tužiteljstva u Rijeci. On je ronio sa svojom kćeri kada je 24. srpnja 2019. na nju naletio gliser kojim je upravljao Dokoza-Nikpalj. Djevojka je zadobila teške ozljede i preminula u riječkoj bolnici. 

Tužiteljstvo u optužnici navodi da je Dokoza-Nikpalj gliserom ušao u akvatorij u kojem su se nalazili kupači, što je on morao znati, te je bio dužan prilagoditi brzinu vožnje. Ronilačka oprema Verene i njezinog oca pronađena je unutar pojasa od 200 metara od obale.

Mladića se tereti da nije na vrijeme prilagodio brzinu vožnje, zbog čega nije uočio dvoje plivača ni njihovu ronilačku plutaču.

"Okrivljenika se tereti da je 24. srpnja 2019. u akvatoriju ispred Malinske (otok Krk) približavajući se obali, iako upoznat sa činjenicom da se kreće akvatorijem u kojem se kreću kupači, propustio na adekvatan način promatrati akvatorij i put plovidbe te smanjiti brzinu glisera kojim je upravljao u mjeri da ga može lako i brzo zaustaviti ili po potrebi skrenuti sa njim.

Tereti ga se da zbog navedenog nije na vrijeme uočio dvoje plivača ni njihovu ronilačku plutaču, pa je gliser kojim je okrivljenik upravljao prešao preko plivača pri čemu je elisa glisera zahvatila plivačicu i nanijela joj mnogobrojne teške i po život opasne ozljede od kojih je preminula istog dana u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci", stoji u priopćenju.

Kako neslužbeno doznaje Telegram, Dokoza-Nikpalj poriče krivnju za kazneno djelo za koje je optužen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.