Podrum u kojem Frka-Petešić drži knjige adaptira se za 417 tisuća kuna

Foto: Index, Pixsell

NAKON što je otkriveno kako Plenkovićev najbliži suradnik Zvonimir Frka-Petešić u centru Zagreba ima stan od 96 kvadrata koji je dobio jer je lažno prijavio da živi na Salima, Index je otkrio kako je dobio još dva državna prostora u centru za sebe. Jedan je garaža u kojoj stoji njegov auto, a drugi je podrum u kojemu stoje njegove knjige.

Podrum se, kako smo objavili, adaptira, a iz Državnih nekretnina tvrde nam da nisu dale podrum Frka-Petešiću, već da on tamo imao samo mogućnost privremenog smještaja svojih pokretnina. Iz vlade su nam kazali da on tamo drži svoju kolekciju knjiga jer mu nisu stale u državni stan od 96 kvadrata u kojemu živi sam sa ženom.

Moramo napomenuti kako je, kada smo saznali za podrum, kod podruma bila izvješena obavijest o adaptaciji podrumskih prostorija s imenom investitora (Državne nekretnine) i izvođača, a nakon što smo poslali upit Državnim nekretninama, table popodne više nije bilo.

Gotovo pola milijuna kuna za 20 kvadrata podruma

Danas 24 sata pišu kako se podrum od 20 kvadrata za knjige Plenkovićevog bliskog suradnika adaptira za ogromnih 417 tisuća kuna. A posao adaptacije dobila je firma Kultura prostora, koja otkad Državne nekretnine vodi Renata Sabo, na poslovima s njima vrti milijune.

I ne samo to, vlasnik tvrtke je Miho Glavinić koji živi u istoj ulici u kojoj živi i Ivo Glavinić kod kojega je Renata Sabo ranije radila.

Iz tvrtke tvrde da je sve čisto i da su sve poslove dobili kroz jednostavnu javnu nabavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.