Pogledajte današnje naslovnice srpskih medija: "Ustaše su bijesne"

Foto: Index

NA današnjim naslovnicama srpskih medija daje se različit prostor i ton posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Na nekima su u prvom planu granice, na nekima zastave, a na nekima - ustaše.

Jedino je na naslovnicama Večernjih novosti, Kurira i Politike Vučićev posjet glavna tema.

Večernje novosti u prvi plan stavljaju pitanje granica, a u naslovu je Vučićeva izjava da je rok za granice dvije godine ili će se ići na arbitražu. Spominje se i njegova izjava o neslaganju o prošlosti i o istom pogledu u budućnost. Večernje novosti prenose i Kolindinu izjavu da Srbija i Hrvatska još nisu prijatelji, ali da ih vezuje odgovornost.

Kurir govori o povijesnoj posjeti. U naslovu ističu da se srpska himna "Bože pravde" intonirala usred Zagreba. Prenose Vučićevu izjavu da zbog novih generacija moraju gledati u budućnost. Ističu i da se Vučić u Zlatnu knjigu upisao na ćirilici, a da je Kolinda nosila natpis "hrabrost" na glagoljici. Spominju i da je Plenković potegnuo pitanje ratne odštete.

"Hrvatski zastupnik napao Vučića"

U naslovu na naslovnici Politike stoji: "Složni da se gotovo ni u čemu ne slažu, osim u pogledu na budućnost." Spominju da su Vučića u centru Zagreba dočekale srpske zastave, ali i prosvjedi na Trgu bana Jelačića. Ističe se i Kolindina poruka da se ne smije dopustiti da politički marginalci diktiraju politiku, a to smatraju njezinom porukom javnosti u Srbiji.

Blic na naslovnici donosi tek malu vijest o Vučićevom posjetu, a u naslovu je njegova izjava "Željeli to ili ne, moramo se slagati bolje". Danas također ima tek manju vijest, a u prvom je planu činjenica da u srpskom gospodarskom timu koji je stigao u Zagreb nije bilo tajkuna Miroslava Miškovića. Spominju i Vučićevu izjavu o granici.

Tabloid Alo spominje samo, kako tvrdi, napad Mire Bulja na Aleksandra Vučića s naslovom: "Hrvatski zastupnik napao Vučića!". To nazivaju incidentom prvog dana posjeta.

Vučiću posebno sklon tabloid Informer donosi naslov "Ustaše bijesne, Zagreb okićen srpskim zastavama!". Donose i sliku srpskih zastava u centru Zagreba što nazivaju povijesnom slikom.

Srpski Telegraf Vučićev posjet nema na naslovnici. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.