Pogledajte govor Mira Kovača u kojem je napao vodstvo HDZ-a

Sanja Padjen/Index

PRILIČNO je pitomo i dosadno počeo sabor HDZ-a. U polusatnom govoru Plenković je hvalio svoju vladu, a isto su radili i njegovi ministri. No to je bio prvi krug govornika. Nešto kasnije, na pozornicu su počeli dolaziti ljudi za koje se zna da nisu u potpuno istoj liniji s aktualnim vodstvom stranke. 

>> KRENULO RUŠENJE PLENKOVIĆA? Stier, Kovač i Maletić ga napali, cijela dvorana im pljeskala

Prilično kritičke govore koji se mogu protumačiti kao napadi na Andreja Plenkovića održali su Ivana Maletić i Davor Ivo Stier. Posebno je nadahnut bio Stier čiji je govor više puta prekidan gromoglasnim pljeskom. 

Kritički intoniran govor održao je i Miro Kovač. 

"Stvari se mijenjaju, kako to objasniti? Time što birači gube povjerenje u one stranke koje ne uspijevaju ponuditi rješenja za goruće probleme. Kada se stranke udalje od naroda. Drugim riječima, ako je pod upitnikom vjerodostojnost stranke. To se nama ne smije dogoditi. Bez vjerodostojnosti nema uspjeha, nema izbornih pobjeda. 

Učili smo na svojim greškama, prije dvije godine smo pobijedili na izborima pozivajući se upravo na vjerodostojnost", govorio je Kovač. 

"Dragi prijatelji, danas, trenutno smo suočeni s velikim izazovima. Dovodi se u pitanje naša vjerodostojnost. Moramo biti jedinstveni i snažni u beskompromisnom odbacivanju svega onoga što je za Hrvatsku štetno, što nije dobro za našu stranku. 

U našoj demokraciji ključne procese ne mogu voditi mimo naše stranke, izvan naše stranke, takozvani eksperti bez demokratskog legitimiteta", rekao je Miro Kovač.

''Ti su eksperti HDZ-u u prošlosti nanijeli veliku štetu. Bilo ih je među nama, ušli su, izlazili su, legitimno je. Ali ne može se izaći i prerezati članska iskaznica, ona je svetinja", govorio je Kovač. 

"Bravo, Miro", viknuo je netko. 

"To je ponižavanje svih članova, svih vas, vi ste naša kičma, naša pamet", nastavio je Kovač. 

"Eksperti da, ali u funkciji politike, vlade i HDZ-a. Biti vjerodostojan znači činiti ono što govoriš i govoriti ono što činiš", govorio je Kovač dodavši da se nikada ne smije dogoditi "da se potajno pije vino, a javno propovijeda voda". 

"To ne smijemo dopustiti, mi smo odgovorni za ono što činimo. Ali smo odgovorni što bez prigovora prihvaćamo. Jedini recept je da jačamo unutarstranačku demokraciju. Nedavno smo položili ispit u saboru jer smo mogli glasati po savjesti", rekao je Kovač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.