Pogledajte kako se glasalo u Remetincu

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

REZULTATI izbora pokazali su da je HDZ uvjerljivi pobjednik izbora, a SDP koji je već ostao bez predsjednika fijasko. Miroslav Škoro postao je treća politička opcija, ali neće biti potrebna Andreju Plenkoviću za sastavljanje vlade.

Kad bismo zatvor u Remetincu promatrali kao jednu izbornu jedinicu, dobili bismo drukčije rezultate. Od ukupno 426 zatvorenika, glasalo je njih 270, a važećih je listića bilo 258. 

Prvi po izboru zatvorenika je također HDZ koji je dobio 79 glasova ili 30,6 posto. Najviše preferencijalnih glasova dobio je Andrej Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Onima koji su se ogriješili o zakon drugi je izbor Domovinski pokret Miroslava Škore sa 69 glasova. Najviše preferencijalnih glasova unutar Domovinskog pokreta dobio je Željko Pervan.

U Remetincu je SDP tek treća opcija s osvojenih 48 glasova (18,6 posto). Bivši šef stranke Davor Bernardić dobio je tri puta manje preferencijalnih glasova od Komadine. 

Na četvrtom je mjestu Milan Bandić za koga se opredijelilo ukupno 13 zatvorenika, njih šest biralo ga je i preferencijalno u njegovoj, II. izbornoj jedinici.

Od koalicije Možemo! je više glasova osvojila Autohtona - Hrvatska stranka prava, ali i Braniteljsko-domoljubna stranka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.