FOTO Pogledajte nered u Splitu koji je ostao za Renatom Sopek i Sergejem Bijelićem

Foto: Index

PREKOPUTA Banovine, na svega stotinjak metara od sjedišta splitske gradske uprave, ostaci su lounge bara Teatar kojeg su prije dvije godine otvorili Renata Sopek i njezin partner Sergej Bijelić.

Krenulo je loše od samog starta. Građevinska inspekcija i konzervatori intervenirali su zbog  preglomazne nadstrešnice. Naložili su uklanjanje konstrukcije, mediji su se raspisali naveliko, a poznati par sve je to skupa doživio kao medijski linč.

Ta nadstrešnica pokazala se ključnom za ovaj projekt komercijalizacije zapuštenog prostora koji je godinama propadao. Bez hlada, ni gosti nisu bili raspoloženi za "iće" i piće u Teatru. Tko bi im mogao zamjeriti? 

Lokal na Zvončacu nije tako dugo "poživio". Početkom godine počelo je veliko raspremanje, koje očito još uvijek nije dovršeno.

Wallner: Sve će se pospremiti

Bivši Teatar danas nalikuje na napušteno gradilište, nešto poput Kerumovog Marjana koji se nalazi s druge strane Banovine.

Daske, instalacije i šankovi - sve je pobacano i razbacano. Veliko stablo na terasi potpuno se osušilo, a na drugom su još vidljivi tragovi eksploatacije. Posude su odnešene, no osušeno bilje i zemlja su ostali.

U Banovini kažu da oni tu ništa ne mogu jer je riječ o privatnom terenu, a poduzetnica Marina Wallner, koja je iznajmila prostor Bijeliću i Sopek, tvrdi da će se stvari brzo urediti.

"Trebaju to pospremiti. Složit će. Ovo ovako ne može ostati", kazala nam je Wallner. Za sada nema nikakvih planova za ovaj atraktivni teren.

Bijelić: O čemu mi ovdje govorimo? O pola metra kabela i par dasaka?

Sergej Bijelić objasnio nam je da će sve biti očišćeno. Tvrdi da se bespotrebno diže medijska hajka, kao što je to bilo i kada su otvorili lokal.

"Pa o čemu mi ovdje govorimo? O pola metra kabela i par dasaka, komadu šanka. Sve će biti maknuto, sutra, preksutra. Uostalom, svi se dobro sjećamo kako je ovaj prostor izgledao prije no što smo ga mi uredili", kaže Bijelić.

Teatar je poslovao i prošle godine, a Bijelić nam je otkrio da su se odlučili pokupiti sa Zvončaca jer bez nadstrešnice nisu mogli poslovati.

"Sud je privremeno obustavio izvršenje rješenja Građevinske inspekcije, no pod otvorenim nebom jednostavno nismo imali uvjete za poslovanje", kazao nam je Bijelić.

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.