Pogledajte novogodišnje poruke znanstvenika Index laba

Foto: Index

SREDINOM studenoga 2017. za Index je počelo pisati čak šest vrhunskih hrvatskih znanstvenika koji su se u svojoj blistavoj karijeri također dokazali i kao odlični popularizatori znanosti.

Kako smo već pisali, svi oni u svojim su područjima ostvarili zapažene uspjehe u Hrvatskoj i u svijetu. Aktivni su u znanstvenim istraživanjima koja su nagrađivana i objavljivana u uglednim svjetskim časopisima, radili su i rade na ponajboljim domaćim i svjetskim institucijama i projektima, a svojim konstruktivnim kritikama i prijedlozima često su pridonosili ili nastojali pridonositi formiranju kvalitetnijih znanstvenih politika.

Njihove bogate biografije ukratko smo predstavili u najavnom članku koji možete pogledati na ovoj poveznici.

Već prvi krug njihovih kolumni izazvao je veliko zanimanje čitatelja Indexa koji su dobili jedinstvenu priliku za uživanje u kvalitetnim tekstovima koju su prepoznali čak i drugi mediji u Hrvatskoj i svijetu. Tako je, primjerice, ekipa s portala Klix.ba, u svojoj čestitki za 15. rođendan Indexa napisala: "Evidentno Indexu sada ide dobro, čim si može dopustiti i neprofitabilne sadržaje kao što je jaki liderski iskorak u temu znanosti s nizom odličnih autora i to je jako dobro jer i indicira dobro poslovanje i pokazuje da se njime može kupiti razne vidove sloboda."

U nadi da će nas članovi Index laba u novoj 2018. još mnogo puta ugodno iznenaditi svojim zanimljivim osvrtima i analizama, ovdje vam predstavljamo njihove novogodišnje video - čestitke.

Doktorica medicine Livia Puljak

Filozof Pavel Gregorić



Doktor medicine Janoš Terzić



Molekularni biolog Kristian Vlahoviček



Fizičar Ivica Puljak



Fizičar Dario Hrupec
 
 

Molekularni biolog Ivan Đikić nije član Index laba, no čest je komentator znanstvenih članaka i obrazovnih politika na Indexu. On je također najpozitivnija osoba 2017. u izboru čitatelja Indexa. Stoga vam ovdje prenosimo i njegovu novogodišnju poruku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.