Pokušao ubiti karikaturista koji je crtao Muhameda

IAKO su sporne karikature u danskom Jyllands-Postenu objavljene još u rujnu 2005. godine, nakon čega su slijedili neredi diljem svijeta, karikaturist Kurt Westergaard koji je, između ostalih, nacrtao proroka Muhameda s turbanom u obliku bombe, niti danas nije siguran.

Danska je policija izvijestila kako je upucala napadača koji je naoružan nožem upao u njegov dom u Aarhusu. 74-godišnji Westergaard bio je u kući sa svojom suprugom i unukom kada je 27-godišnji Somalijac, navodno pripadnik Al Qaide, naoružan sjekirom i nožem razbio prozor te ušao u kuću. Prijetio je karikaturistu da će ga ubiti, no Westergaard je uspio pobjeći i aktivirati alarm. Vrlo brzo u njegovu je kuću došla policija koja je napadača ranila u ruku i u nogu. Kako pišu danski mediji napadač nije teško ranjen.

"Znao sam da se ne mogu boriti protiv njega. Zato sam pobjegao i aktivirao alarm. Bilo je strašno. Bojao sam se za svoju unuku. Jako sam se bojao. No, srećom sve je dobro završilo." - rekao je Westergaard u današnjem broju Jyllands-Postena dodajući kako ne zna što bi ovaj napad mogao značiti za njegovu budućnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.