Policija nakon ubojstva u Susedgradu: Zaštitite identitete žrtava, posebno djece

Fotografija nije povezana s navedenim ubojstvom Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija potvrdila je da je sinoć u Susedgradu policajac službenim vatrenim oružjem ubio suprugu pa sebe, a kako je riječ i o ocu, medije su upozorili na zakonske odredbe o zaštiti prava djece s ciljem da ih se ne izlaže dodatnoj viktimizaciji.

'"Cijeneći interes javnosti za pojedinosti ovog tragičnog događaja, a istovremeno imajući u vidu da se radi o ocu i policijskom službeniku kao počinitelju, apeliramo da se medijsko izvještavanje provede sukladno zakonskim odredbama o zaštiti privatnosti djece te poštujući postulate novinarskog kodeksa i preporuka pravobraniteljice za djecu o zaštiti privatnosti djece u medijima, a kako ne bi doprinijeli daljnjoj viktimizaciji djece", priopćila je policija.

Moguća je kaznena odgovornost

"S ciljem da se ne povrijede njihova prava i da ih se ne izloži dodatnoj viktimizaciji, odnosno kako bi se zaštitili interesi i prava žrtava, a posebno djece, napominjemo kako objavljivanje ili prenošenje bilo kakvih podataka, koje bi moglo dovesti do otkrivanja njihovog identiteta, nosi sa sobom i kaznenu odgovornost", istaknuto je.

Policija je podsjetila i da se kriminalistička istraživanja u slučajevima teških kaznenih djela na štetu obitelji i djece provode krajnje obazrivo, vodeći brigu o zaštiti identiteta žrtava.

Dosad utvrđenim činjenicama potvrđena je sumnja da je jučer navečer 43-godišnji policajac iz službenog oružja usmrtio 37-godišnju suprugu, a potom i sebi oduzeo život. Podsjetimo, zločin se dogodio oko 20:30 u stanu u Ulici Orešje nakon obiteljskog verbalnog sukoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.