Policija od sutra provodi veliku akciju u prometu, evo što će sve provjeravati

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

SUTRA je Martinje te se u cestovnom prometu očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića, objavila je policija i najavila veliku akciju u prometu.

"Kako bi održali povoljno stanje sigurnosti cestovnog prometa, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će od petka 11. studenoga 2022. godine pa do ponedjeljka 14. studenoga 2022. godine, od 22 do 6 sati pojačano postupati u prometu s ciljem sprječavanja i sankcioniranja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, nadzirat će se brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i korištenje dječje sjedalice te nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Ujedno, navedenih dana će policijski službenici kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“- vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te nepropisne uporabe mobitela", objavili su.

Preporuke vozačima

Preporuke za vozače koji konzumiraju alkohol:

-ne sjedajte za upravljač vozila
-osigurajte si prijevoz
-razmislite, cijena jedne runde pića iznosi koliko i taksi prijevoz do kuće
-ne dozvolite da postanete crna statistička brojka
-ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan
-imajte u vidu da vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu
-budite odgovorni prema sebi i drugima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.