Iračanin napao pedofila koji mu je zlostavljao kćer, a policija je ustrijelila – njega

Foto: FaH

POLICAJCI su ustrijelili 29-godišnjaka iračkog porijekla koji je ispred berlinskog utočišta za azilante nožem napao čovjeka osumnjičenog za seksualno zlostavljanje njegove kćeri.

Policija je u utočište došla nakon obavijesti da je netko u susjednom parku zlostavljao šestogodišnju djevojčicu. Osumnjičeni za taj zločin je uhićen, i upravo uveden u policijski automobil, kada je otac djevojčice na njega nasrnuo nožem. Policajci su u napadača pucali dva ili tri puta. Hitno je prevezen u bolnicu, gdje je nedugo popom podlegao ranama.

Djevojčica je neozlijeđena, i pruža joj se potrebna skrb, piše BBC. Lokalni mediji javljaju da su ona i ostatak obitelji odvedeni iz utočišta i smješteni na nepoznatoj lokaciji. Čovjek optužen za zlostavljanje je navodno iz Pakistana, ali policija to nije potvrdila.

Neki mediji postavili su pitanje jesu li policajci trebali upotrijebiti vatreno oružje, no iz vrha berlinske policije odbacuju mogućnost bilo kakve pogreške u postupanju. Navode da su policajci na mjestu događaja postupili ispravno, prekinuvši po živote opasnu situaciju.

Samo je prošle godine u Njemačku stiglo oko 1.1 milijun izbjeglica i migranata. Mnogi od njih još su smješteni u posebnim utočištima, u kojima je raširen problem seksualnog uznemiravanja žena i djece.     

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.