Policija u Brčkom otkrila laboratorij za proizvodnju "skunka"

POLICIJA je u jednoj kući u Brčkom u susjednoj BiH otkrila ilegalni laboratorij za proizvodnju obogaćene marihuane poznate pod imenom "skunk".

U akciji otkrivanja laboratorija i zapljene droge uhićeni su 25-godišnji Denis Beriša i 23-godišnji Hajrudin Tursunović, potvrdio je šef policije u distriktu Brčko Goran Lujić. Njih dvojicu se tereti da su organizirano proizvodili i stavljali u promet opojnu drogu, za što je u susjednoj državi predviđena kazna od jedne do 10 godina zatvora. Policija je prilikom pretresa laboratorija, uz manju količinu već gotovog "skunka" pripremljenog za prodaju, otkrila i vagu za precizno mjerenje i desetak stabljika marihuane.

"Riječ je o desetak stabljika, čiji vegetacijski ciklus traje samo nekoliko mjeseci, a ako se uzmu u obzir činjenice da jedna stabljika daje po kilogram droge, čija je ulična cijena oko 1000 KM, i da je laboratorij radio više od jedne godine, procjenjujemo da je dvojac obrnuo više od 100.000 KM", rekao je Lujić.  Droga je bila namijenjena uglavnom tržištu Brčkog i okolice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.