Poljak koji je udario dansku premijerku: Nisam kriv. Bio sam pijan, ne sjećam se

Foto: EPA

Poljak optužen za napad na dansku premijerku se danas na sudu izjasnio nevinim, rekavši da je toga dana u lipnju bio previše pijan i da se ne sjeća incidenta.

U Kopenhagenu je počelo suđenje osumnjičenom 39-godišnjaku čiji identitet nije objavljen zbog zakonskih ograničenja. Optužen je za nasilje nad javnim dužnosnikom, kao i za rušenje javnog reda i mira te prijevaru. Priznao je krivicu za neke druge točke optužbe te mu prijeti, ako se proglasi krivim, zatvorska kazna i deportacija. 

"Sjećam se da sam gledao u lice premijerke. Nakon toga se ne sjećam"

Premijerka Mette Frederiksen je nakon napada u lipnju zadobila lakše ozljede vrata i ramena. Poljak je na sudu kazao da je tada imao loš dan. "Sjećam se da sam gledao u lice premijerke. Nakon toga se više ničega ne sjećam, sve do trenutka kad su me uhitili", rekao je. 

Napadač je navodno udario Frederiksen šakom u rame. Premijerka je nakon incidenta kazala da je potresena, ali u dobrom stanju. Na sudu je svjedočio i tjelohranitelj premijerke. Rekao je da joj je na ulici prišao muškarac, rekao nešto nerazumljivo i snažno je udario šakom po ramenu. 

Frederiksen (46) je čelnica danskih socijaldemokrata, najveće stranke u danskoj koalicijskoj vladi. Dužnost je preuzela 2019. godine, čime je postala najmlađa premijerka u povijesti Danske. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.