Poljoprivrednicima 32 milijuna kuna pomoći

Foto: EPA

AGENCIJA za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je 261 novu odluku o isplati izvanredne pomoći poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od 32 milijuna kuna, izvijestilo je u petak Ministarstvo poljoprivrede. 

Riječ je o novih 187 odluka o isplati korisnicima iz natječaja za provedbu mjere 21 "Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću covid-19". To su sredstva namijenjena poljoprivrednicima u iznosu od 9,1 milijun kuna, i to iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Uz to, izdane su i dodatne 74 odluke o isplati za mikro, mala i srednja poduzeća, a njihova ukupna vrijednost je 22,8 milijuna kuna, objašnjavaju iz Ministarstvo poljoprivrede u priopćenju.

Podsjećaju da je mjera 21 iz Programa ruralnog razvoja uvedena radi ublažavanja posljedica pandemije covid-19 te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda.

U nadolazećim danima, a najkasnije do kraja godine, očekuje izdavanje odluka svim prihvatljivim korisnicima, kažu u resoru poljoprivrede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.