Pomorska nesreća Bože Sušeca: "Shvatili smo da tonemo i da je vrag uzeo šalu"

U PETAK navečer su sportski novinar i zamjenik ravnatelja HTV-a Božo Sušec te dvojica njegovih prijatelja kraj Crikvenice doživjeli pomorsku nesreću. Iako je skupocjena brodica "Eleven" u vlasništvu poduzetnika Ivana Granića, vlasnika tvrtke za distribuciju novina Distripress i Grand hotela u Dramlju, umalo potonula, trojac je prošao bez ozljeda. Nesreća se dogodila kad su se iz Šila na Krku vraćali prema Crikvenici.

"Praktički odmah kad smo krenuli čuo se udarac i shvatili smo da je brod udario u nešto. Hrid, plićina ili nešto treće, ne znam o što smo udarili, ali nam se nije činilo ništa strašno. Naš skiper Graniću ipak se odlučio za nastavak plovidbe. Odlučio je riskirati vjerujući da nećemo imati ozbiljnijih problema, a, na koncu, kako je brod oštećen na pramcu more nije ulazilo naročitom žestinom u trenutku dok smo glisirali. Naime, prednji je dio plovila u tim trenucima prilično dignut i nije u izravnom kontaktu s morem pa ono i nije ulazilo njegovu unutrašnjost. Međutim, kada je brzina smanjena i kada smo, ustvari, već počeli pristajati shvatili smo da jednostavno tonemo i da je vrag uzeo šalu", ispričao je Sušec Novom listu.

Odmah čim je "Eleven" pristao u crikveničku luku, oko 22.30 sati, vatrogasci su krenuli u ispumpavanje vode koja je velikom brzinom prodirala u brod kroz 20-ak centimetara dugačku rupu u lijevom pramčanom dijelu. U subotu oko 3 sata je brod izvučen na kopno.

I.M.
Foto: HR Foto (Dinograf)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.