Poništeno isključenje kadetkinje koja je snimala užičko kolo

Screenshot: RTL

NAČELNICA Policijske akademije poništila je pedagošku mjeru kojom je djevojka koja je snimala kadete koji plešu užičko kolo bila isključena iz Policijske škole Josip Jović, javlja RTL

Podsjetimo, zbog snimke kadeta koji plešu užičko kolo djevojka je izbačena iz Policijske škole Josip Jović, a protiv službenika koji su ih trebali nadzirati trebao je biti pokrenut disciplinski postupak.

Međutim, načelnica Akademije poništila je pedagošku mjeru kojom je djevojka bila isključena iz škole.

Foto: RTL

"Poništava se pedagoška mjera isključenja iz policijske škole Klasa: 602-01/21-07/1. Urbroj 511-01-122-21-52, koju je dana 16. srpnja 2021. godine, izrekla voditeljica Policijske škole "Josip Jović" te se u skladu s člankom 117. stavkom 2. predmet dostavlja na ponovno rješavanje prvostupanjskom tijelu", stoji u rješenju koje potpisuje Policijska akademija. 

Kako stoji u rješenju, mjera je poništena zbog bitne povrede odredaba postupka koji se sada vraća na ponovno odlučivanje.

>> Kadetkinju izbacili zbog užičkog kola, šef policije pijan skrivio prometnu i ništa

Mlada kadetkinja u žalbi je, između ostalog, istaknula da nije znala da se radi o užičkom kolu i da nije imala namjeru povrijediti ičiji ugled ili čast, kao i da objava materijala i interes javnosti ne znači povredu ugleda MUP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.