Ponovo objavljene "nestale" fotografije Pentagona nakon napada 11. rujna

Screenshot: YouTube

FBI je nakon nekoliko godina ponovo objavio fotografije Pentagona poslije terorističkog napada 11. rujna 2001. godine, piše Independent.

Fotografije prikazuju razaranje uzrokovano sudarom aviona American Airlinesa u zgradu, koji je ubio 184 osobe, uključujući svih 59 putnika i članove posade.

Policija i vatrogasci danima su izvlačili tijela i gasili požar


Krila aviona prvo su odrezala rasvjetne stupove, a zatim se avion zabio u zapadnu stranu zgrade na nivou prvog kata te ostavio rupu dužu od 90 metara.

Vatrogascima su trebali dani da potpuno ugase požar, a policija je također nekoliko dana tragala za preživjelima u ruševinama.

Ukupno je 27 fotografija objavljeno na web stranici FBI Records: The Vault.

U najvećem terorističkom napadu u povijesti ubijeno skoro 3000 ljudi

Napad na Pentagon bio je treći od četiri napada i dogodio se oko 45 minuta nakon što su pogođeni tornjevi Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku.

Četvrti avion, kojemu je meta bio Washington, srušen je u Pennsylvaniji nakon što su putnici i posada pokušali preuzeti kontrolu od terorista.

U napadu 11. rujna, najgorem terorističkom napadu u povijesti, ubijeno je ukupno 2996 ljudi, a više od 6000 je ozlijeđeno.

Fotografije zbog tehničke greške nestale s web stranice FBI-ja

Glasnogovornica FBI-ja Jillian Stickels izjavila je da su fotografije napada na Pentagon objavljene 2011., ali su zbog tehničke pogreške na neodređeno vrijeme nestale s web stranice. Vraćene su nakon što je FBI saznao da su nestale.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.