Poremećeni atentator na Ivana Pavla II. poziva Benedikta XVI. na ostavku

TURČIN koji je 1981. pokušao ubiti papu Ivana Pavla II., Mehmet Ali Agca, u ponedjeljak je pozvao papu Benedikta XVI. da ostavku zbog mnogobrojnih slučajeva seksualnog zlostavljanja koji posljednjih tjedana potresaju Katoličku crkvu.

Mašući turskim novinama s člancima o nedavno otkrivenim skandalima, Ali Agca je poručio da "ne želi papino uhićenje, već njegovu ostavku", dodajući da bi neki južnoamerički i talijanski kardinal trebao biti izabran na njegovo mjesto.

Agca je u 18. siječnja pušten iz zatvora u kojem je odležao gotovo 30 godina zbog pokušaja ubojstva Ivana Pavla II. Turski liječnici dijagnosticirali su mu teški antisocijalni poremećaj ličnosti.

Agca se smatra novim Mesijom i na svojoj prvoj konferenciji za novinare nakon puštanje iz zatvora rekao je da se smatra "Kristom vječnim" i "najvišim i univerzalnim slugom Božjim ". Rekao je i da će ovoga stoljeća doći do kraja svijeta te da trenutno piše "savršenu Bibliju".

Tada 23-godišnji Agca pucao je u Ivana Pavla II. 13. svibnja 1981. na Trgu svetog Petra u Rimu i teško ga ranio u trbuh.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.