FIJASKO S AVIONIMA

Portal za obranu uhvatio Krstičevića u muljanju oko aviona

Foto: Pixsell/Nel Pavletić

OBRIS, portal za obranu i sigurnost otkrio je još jednu nedosljednost u današnjem izlaganju potpredsjednika vlade Damira Krstičevića u njegovom odgovoru na interpelaciju SDP-a o radu vlade zbog propasti posla oko nabave vojnih zrakoplova.

Naime, Krstičević nije na sjednici vlade ulazio u detaljni odgovor na interpelaciju, no otkrio je neke detalje o ponudama koje do sada nisu bile poznate. Tako je rekao da je ponuda Izraela iznosila 475 milijuna dolara sa svim troškovima, a ponuda Grčke 171 milijun eura, no ponuda nije bila potpuna. Švedska je nudila, tvrdi Krstičević, ukupnu ponudu od 1,1 milijardi dolara, dok je ponuda SAD-a bila teška 1,5 milijardi bez troškova naoružanja i obuke.

Krstičević je naglasio kako je ta izraelska ponuda bila potpuna i najprihvatljivija. Portal Obris prisjetio se tako prezentacije MORH-a iz ožujka prošle godine.

"Usporedi li se slajd s prezentacije u MORH-u, održane 28. ožujka prošle godine, i današnje vrijednosti ponuda iznesene na Vladi RH, mogu se primijetiti dvije stvari: (1) da su vrijednosti ponuda prikazane svaka u različitoj valuti, bez prikazivanja vrijednosti i u HRK (kao što je to napravljeno u ožujku prošle godine za izraelsku ponudu), te (2) da je današnja vrijednost osnovne ponude Kraljevine Švedske veća za oko 30 milijuna eura u odnosu na onu prikazanu u ožujku prošle godine", piše portal OBRIS.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.