FOTO Pogledajte kako danas izgleda kultna O`Hara (ali ne bi tako trebalo biti zadugo)

Foto: Dragan Miljuš/Index

KULTNA splitska diskoteka O'Hara zauvijek je zatvorila vrata i tako otišla u legendu. Ispraćaj je bio fantastičan, TBF-ovci su napravili veselicu dostojnu za kraj. Vlasnik Dario Mužić pokupio je opremu kluba pa sada prostor bivše diskoteke izgleda vrlo neugledno. No, ne bi tako trebalo zadugo, kaže nam predsjednik POŠK-a Mladen Mijač.

Početna cijena najma 42 i pol tisuće kuna mjesečno

"Dali smo tekst natječaja u Grad Split. Gradonačelnik mora donijeti zaključak pa ćemo onda raspisati natječaj za novog zakupoprimca. Nadamo se nekom ozbiljnom, tko će plaćati najam. Prostor će se ponuditi s najnižom cijenom koju smo imali sa starim zakupcem, a to je 42 i pol tisuće kuna sa PDV-om. Prije nismo bili u sustavu PDV-a pa je najam bio 34 tisuće kuna", kaže nam Mijač.

Oko objekta će se postaviti ograda za upozorenjem da se obnavlja, a uskoro bi trebali početi i radovi na sanaciji krovišta u vrijednosti od oko 200 tisuća kuna. Upravo je taj zahvat bio jedan od razloga zbog čega je Mužić nakon punih 12 godina odlučio staviti ključ u bravu. Izvođač spreman za posao našao se tek nakon trećeg natječaja. Krov će obnoviti tvrtka Deltron. 

"POŠK bi se ugasio bez novca od najma kluba"

Predsjednik POŠK-a već je i ranije naglasio kako je njima prihod od najma prostora krucijalan te da prostor neće doživjeti nikakve prenamjene.

"Klub bi se bez tog novca ugasio. Od nečeg moramo živjeti. Što će konkretno biti u prostoru ovisit će o novom najmoprimcu. Sigurno neće biti nekakvog preuređenja u nekakav smještajni sadržaj jer to nije dopušteno. Meni bi bilo najdraže kada bi na gornjem katu bio neki dobar restoran, a u prizemlju disko bar", kazao nam je Mijač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.