Poslušajte snimku na kojoj se Mamić brodarima hvali da je jako dobra s ministrom

Foto: Matko Begovic, Emica Elvedji/PIXSELL, screenshot Morski.hr

SKANDAL koji je izbio oko brodara iz Krila Jesenice i PR-ovke Ankice Mamić izazvao je dosta interesa u javnosti. 

Podsjetimo, Morski.hr je objavio da su brodari iz Krila Jesenice odnosno Hrvatska udruga privatnih brodara, koju vodi Arsen Ercegović, angažirali PR agenciju IMC Ankice Mamić. S njom su održali sastanak o kojem su u jednom dokumentu obavijestili ostale članove udruge. Nije im pritom bio problem iskeširati ni sto tisuća eura, koliko spominju da koštaju usluge ove agencije, tvrdi Morski.hr.

Ankica Mamić je za Index demantirala da se radi o iznosu od 100.000 eura. Tvrdi kako je riječ o znatno manjem iznosu i da se radilo tek o ponudi brodara. 

No nije demantirala ono što se čuje na snimci koju je objavio Morski, da se hvalila poznanstvima s ministrima. 

Index objavljuje ključni dio snimke sa sastanka, koju nam je ustupio Morski.hr.

 

Što je Mamić govorila na snimci

"Ako se dogovorimo o suradnji, morate imati i mrkvu i batinu. I to je ta teška točka na kojoj treba odlučiti koliko daleko možeš ići", rekla je Mamić, kako se čuje na snimci.

Brodari potom govore o "elementima prisile" te kao primjer navode mogućnost blokiranja luka. 

Mamić kaže da ne isključuje tu mogućnost, ali i da to nije rješenje. Savjetuje im "pametniju strategiju, plasirati okolo svoje priče".

Evo i što je rekla o ministrima.

"Trebamo tražiti podršku ministra turizma (Tonči Glavina, op.a.). Ja sam s njim jako dobra. Ja sam s njim dobra. Njegova žena je jedna jako pametna žena... (...) Zato sam rekla da treba uzeti ministra turizma u tu priču, svakako ga uključiti", rekla je Mamić.

Ministarstvo turizma demantira da su ministar i Ankica Mamić "jako dobri"

Iz Ministarstva turizma sada za Index kažu kako nije točno da su Ankica Mamić i ministar Tonči Glavina u "jako dobrim odnosima".

"Navodimo kako je ministar turizma i sporta Tonči Glavina gospođu Ankicu Mamić susreo nekoliko puta na protokolarnim službenim događanjima na kojima je s istom ostvario isključivo kurtoaznu komunikaciju. Bilo kakvu drugu komunikaciju, po bilo kojoj temi, ministar Glavina nije vodio s gospođom Mamić", stoji u odgovoru Ministarstva.

Upitali smo ih i jesu li te u kakvom odnosu supruga ministra Glavine i Ankica Mamić.

"Ministrova supruga gospođu Mamić ne poznaje te slijedom toga s njom do sada nije ostvarila ikakvu komunikaciju", kazali su nam iz Ministarstva turizma. 

Mamić spominje i vezu s ministrom Bačićem

Mamić, koja na televizijama često gostuje kao komunikacijska i politička analitičarka, na snimci još kaže, očito misleći na urednika Morskog Juricu Gašpara: "Onda ćemo Morski svesti na ono što on je, neki marginalni portal, ukoliko se ne predomisli. Obavit ćemo mi i s njim... Imali smo mi s njim različitih situacija."

"Ja bih onda krenula u aktivnu komunikaciju prema dva ministarstva. Jedno je prometa i veza, drugo je Ministarstvo turizma, čiju bismo podršku tražili. Ja bih svakako išla prema potpredsjedniku Bačiću, on je s Korčule. Naša druga prijateljica ima kuću na Korčuli", rekla je Ankica Mamić u razgovoru s brodarima. 

Brodari na WhatsAppu nakon sastanka s Mamić spominjali i otmicu novinara Morskog

Kako je objavio Morski, nakon sastanka brodara i Mamić, u WhatsApp grupi u kojoj su komunicirali brodari jedan od njih iznio je prijedlog da se skupi novac da se novinara Morskog otme i provoza ga se u prtljažniku. 

"Evo Cesarica (op.a., ime broda) platila i moli za prijedlog da još svi damo po 100 eura, da netko provoza u portapaku (prtljažniku, op.a.) idiota iz Morskog.hr. Red je više da ga neko istrese, pa mu neće više padat na pamet. Hvala", objavio je jedan od njih u WhatsApp grupi Brodari na Jadranu, nakon čega se prema pisanju Morskog s tom inicijativom složilo desetak sudionika ove interne komunikacije. Jedna od njihovih poruka glasila je: "Treba ga provozat trajektom do Brača i golog ostavit na Vidovoj gori."

Morski napominje kako su zbog ozbiljnog straha od počinjenja kaznenog djela organiziranog kriminala te za život i zdravlje sve sudionike ove komunikacije, kao i organizatore koji su ih potakli na to, prijavili kriminalističkoj policiji i Državnom odvjetništvu, koje u ovim trenucima obavlja aktivnu istragu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.